Projecten

MijnStadstuin

Groene Held Sem Roefs​

Roos is van de Goeie Ouwe Koeien en gaat voor het Van Eesteren Museum op zoek naar Groene Helden in Amsterdam. Vandaag brengt zij een bezoek aan een heuse stadslandbouwer: Sem Roefs directeur bij MijnStadstuin. Dit is een ecologisch innovatielab voor Stadslandbouw in Amsterdam Nieuw-West. Amsterdammers leren hier alles over voedsel en de productie daarvan. Het produceren van eigen, eerlijk en lokaal voedsel staat centraal. Dat is nodig, want steeds meer Amsterdammers willen zelf voedsel produceren, maar weten niet hoe.

 

Op een bijzondere plek

MijnStadstuin ligt net als de Fruittuin van West in de Tuinen van West. Dit is een bijzonder gebied rondom Amsterdam en ontstond na 2007. Toen de vier groene polders tussen Amsterdam, de ringvaart Haarlemmerweg, Halfweg en de Haarlemmerweg in de Hoofdgroenstructuur werd opgenomen. Sindsdien zijn de vier polders door het voormalig stadsdeel Nieuw-West verder ontwikkeld tot uniek, multifunctioneel stadslandbouw- en recreatiegebied: Tuinen van West. Een van de verborgen parels in dit gebied is MijnStadstuin. 

 

In gesprek met Sem

Sem Roefs was op donderdag 21 oktober in het Van Eesteren Museum te gast in het Van Eesteren Gesprek #77 over Groene Helden en de toekomstvisie op het groen van Amsterdam. Samen met Emeritus Hoogleraar Landgebruiksplanning Arnold van der Valk gaf hij invulling aan een gesprek over de toekomst van het groen in Amsterdam en welke rol Amsterdammers daarin kunnen spelen. Benieuwd? Kijk het gesprek hierboven terug.

 

Elke maand een meewerkdag

Wil je ook een keer meewerken op MijnStadstuin? Dat kan! Elke maand organiseert Sem een meewerkdag. De eerstvolgende keer is op zaterdag 5 maart 2022 of ben je meteen overtuigd en denk je doe mij ook zo’n stadstuin? Klik dan hier.

Hier kun je MijnStadstuin vinden