Helden

Sem_roefs_website

MijnStadstuin

Roos is van de Goeie Ouwe Koeien en gaat voor het Van Eesteren Museum op zoek naar Groene Helden in Amsterdam. Vandaag brengt zij een bezoek aan een heuse stadslandbouwer: Sem Roefs directeur bij MijnStadstuin! Dit is een ecologisch innovatielab voor Stadslandbouw in Amsterdam Nieuw-West. Amsterdammers leren hier alles over voedsel en de productie daarvan.

Roos brengt een bezoek aan de Fruittuin van West. Zeven jaar geleden verkochten Wil en Lisan Sturkenboom de biologische dynamische boomgaard in Dronten om in Amsterdam hun droombedrijf te verwezenlijken. Ze wilden dichtbij de stad een plek creëren waar de stad en het platteland écht samen komen!

Bloei & Groei

Roos staat vandaag in het Nelson Mandelapark in de Bijlmer in Amsterdam Zuidoost. Waar zij de Gift of Colour tuin gaat bezoeken samen met Groene Held Ama Koranteng-Kumi! Ama is de oprichter van Bloei & Groei, een initiatief uit Amsterdam Zuidoost die stadstuinen maken, die dienen als healing, food en community gardens voor veerkrachtige vrouwen uit de buurt.

wilde chefs foto

De Wilde Chefs

Roos brengt een bezoek aan de Wilde Chefs in Amsterdam Nieuw-West. De Wilde Chefs zijn vrouwen uit Nieuw-West die samen koken voor de buurt met seizoensgebonden ingrediënten om zo meer verbinding in de buurt te creëren. Lokaal en gezond eten is hun motto.

Amsterdamse Bos

Roos is onderweg naar het Amsterdamse Bos! Wie kent dat bos niet met zijn iconische Bosbaan, de geitenboerderij, de boswinkel en uiteraard ook de prachtige natuur. Groene lanen, lange bomen, zwemvijvers en wandelpaden.

Sprinklr

Roos is vandaag op bezoek bij Sprinklr. Een leverancier van biologische tuin-en kamerplanten. Sprinklr probeert de stad niet alleen buiten te vergroenen, maar ook binnen in de huiskamers! Dit doen het bedrijf door juist biologische tuin-en kamerplanten te verkopen.