Campagne Ik neem 1 juli vrij

1 juli 2022 gesloten

Op 1 juli 2022 is het Van Eesteren Museum gesloten. Het museum toont zich daarmee solidair met de campagne Ik neem vrij op 1 juli.

Lees meer
Gelaagde toekomstvisie van de huidige gebruikers voor ‘Het Patrimonium’, de voormalige LTS aan de Jan Evertsenstraat, copyright: HOH Architecten.

VEG #83 – SuperWest: Broedplaatsen in Nieuw-West

Vanaf 30 juni besteedt het Van Eesteren Museum aandacht aan de manifestatie SuperWest – 20 jaar stedelijke vernieuwing in de Westelijke Tuinsteden van Amsterdam. Op woensdagavond 13 juli trapt Maurits de Hoog, initiatiefnemer SuperWest af! Hij geeft een introductie op de manifestatie SuperWest. Hij vertelt over de stedelijke vernieuwing van de Westelijke Tuinsteden en de rol van broedplaatsen hierin.

Lees meer

Gezocht: Coördinator Educatie Van Eesteren Museum

Spreekt het je aan om in een culturele omgeving basis- en middelbare scholieren te verwelkomen en rond te leiden en heb je tijd en interesse om ons team te komen versterken? Het Van Eesteren Museum is per direct op zoek naar een Coördinator Educatie.

Lees meer

Object van de Maand: Philips Infraphil 7529

Juni 2022 – In de jaren 50 was kou (en de strijd ertegen), met name in de winter, voor velen in Nederland onderdeel van het dagelijks leven. De firma Philips speelde slim hierop in door een handzame infraroodlamp op de markt te brengen die koude stramme spieren na een dag hard werken wat verlichting kon brengen. De Philips Infraphil 7529, ontworpen door Charlotte Perriand, is deze maand het Object van de Maand.

Lees meer

Buitenexpositie: Here Comes The Flood

Vanaf 1 juni is de buitenexpositie Here Comes The Flood met foto’s van Rem van den Bosch gratis te zien voor het Van Eesteren Museum. De buitenexpo bestaat uit diverse billboards met foto’s van kunstenaar Rem van den Bosch.

Lees meer
Open Groen Dag in het Van Eesteren Museum

Open Groen Dag in het Van Eesteren Museum

Op 19 juni 2022 vindt de Open Groen Dag plaatst. Een initiatief van WeMakeThe City.Green om Amsterdammers kennis te laten maken met al het groen en de vele buurtinitiatieven die de stad rijk is. Het Van Eesteren Museum organiseert twee groene activiteiten om Amsterdammers te inspireren. Lees hieronder meer!

Lees meer