Vaste tentoonstelling tijdelijk niet te bezichtigen

De vaste tentoonstelling over Cornelis van Eesteren en de Westelijke Tuinsteden is tijdelijk niet te bezichtigen. Dit is om de tentoonstellingen in december en januari maximaal de ruimte te geven. Vanaf februari 2024 is de vaste tentoonstelling weer te bezichtigen.

Lees meer

Nieuwe rondleidingen Burgerweeshuis bekend

De nieuwe rondleidingen door Aldo van Eycks Burgerweeshuis in 2024 zijn bekend. Ontdek het iconische gebouw en de BPD Kunstcollectie van de huidige huurder, BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling. Het Van Eesteren Museum verzorgt elke eerste zaterdag van de maand twee rondleidingen door het Burgerweeshuis.

Lees meer
Christmas card, Alison Smithson 1959

Come deck the Halls!

In de tentoonstelling Come Deck the Halls! staat het fenomeen van de kerstkaart centraal. Voor de komst van internet was de kerstkaart niet alleen het middel om je familie en vrienden gelukwensen over te brengen, maar vooral om je creativiteit te etaleren. Te zien met ingang van 14 december 2023.

Lees meer

1+1 gratis naar kunst en cultuur in november

Het Van Eesteren Museum neemt deel aan de actie 1+1 gratis naar kunst en cultuur. De hele maand november kunnen alle Amsterdammers op vertoon van een speciale code voordelig naar ons binnenmuseum in het Van Eesteren Paviljoen. Koop één ticket en krijg het tweede ticket gratis.

Lees meer
Yuri Veerman

Politieke tekenworkshop

Wat krijg je als je een PVV’er, een D66’er en een DENK’er vraagt om hun eigen huis te tekenen, of hun werk, of godsdienst? Kunstenaar Yuri Veerman (stemt Partij voor de Dieren) organiseert in het kader van zijn residency bij het Van Eesteren Museum in oktober tweemaal een politieke tekenworkshop in het museum.

Lees meer

Lucht & Spel: Eventstructure Research Group 1967-1982

De tentoonstelling Lucht & Spel: Eventstructure Research Group 1967-1982 is de eerste retrospectief-tentoonstelling van het kunstenaarscollectief Eventstructure Research Group (ERG) en geeft een grootschalig overzicht van hun werk. Te zien t/m 26 november 2023.

Lees meer