AFK aanvraag afgewezen

Om onze activiteiten uit te breiden naar een groter publiek en voor het verder ontwikkelen van het Van Eesteren Museum hebben we een meerjarige aanvraag gedaan bij het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK). Als relatieve nieuwkomer in museumland was het voor het Van Eesteren Museum een leerzame exercitie, met helaas geen succesvolle uitkomst. Toch zijn we zijn blij met de feedback die we van de Erfgoedcommissie hebben gekregen. Want ook al gaf zij geen positief advies af, zij zag duidelijk dat het Van Eesteren de naoorlogse steden als belangrijk nationaal cultuurgoed op de kaart zet en daarmee onderscheidend is en van toegevoegde waarde zijn kan voor het museale aanbod van Amsterdam.  Komende week gaan we met het AFK in gesprek en beginnen we – als we dat mogen – met het aanpassen van ons ondernemingsplan voor de komende twee jaar. We zetten in op de tweejarige subsidieronde voor nieuwkomers en gaan er vol voor.

Tot op heden heeft het Van Eesteren Museum slechts op incidentele projectbasis geld ontvangen van het AFK. De afwijzing betekent overigens niets voor de voortgang van het Van Eesterenpaviljoen.


jaren 60 zigeuner

Uitgelicht

Tentoonstelling We built this city on Rock and Roll - Foto Luuk KramerVerkoop Tussen Kunst & Vintage. Vrijwilliger Jennifer toont telefoon. Foto: Anna Ietswaart.


van Eesteren Museum