Bezoek aan de museumwoning

Met ingang van 10 juni 2021 is het museum weer geopend voor bezoekers. Meer informatie vindt u hier.

Let op: van 8 juli t/m 29 september 2021 is onze vaste tentoonstelling over Cornelis van Eesteren en de Westelijke Tuinsteden tijdelijk niet te bezichtigen. Lees hierover meer informatie.

 

Coronamaatregelen
In het hele Van Eesteren Museum gelden onze coronarichtlijnen en -maatregelen. Lees ze voorafgaand aan het reserveren van tickets en voorafgaand aan uw bezoek. Ze gelden voor iedereen die het museum betreedt, bezoekt en/of deelneemt aan onze activiteiten. Ook voor kinderen en jongeren.
Let op: Bezoekers aan de Van Eesteren Museumwoning kan worden gevraagd een mondkapje te dragen in de museumwoning. In de museumwoning is de ruimte beperkt en kan niet altijd 1,5 meter afstand tot anderen worden gegarandeerd. Wij vragen u voor het bezoek aan de museumwoning zelf een mondkapje mee te nemen.

 

Bezoek aan de Van Eesteren Museumwoning

In de museumwoning van het Van Eesteren Museum kunt u de modernistische principes van de Stichting Goed Wonen en de sfeer van de jaren 50 (her)beleven. Lees hier meer over de museumwoning en de ontstaansgeschiedenis, of boek hieronder direct uw tickets.

U kunt de museumwoning op twee manieren bezoeken:

  1. Onder begeleiding van een gids: iedere donderdag t/m zondag om 14.30 uur.
  2. Zelfstandig met behulp van een audiotour: iedere vrijdag en zaterdag om 12.30 uur.


1. Bezoek onder begeleiding van een gids
Dagen
: donderdag t/m zondag
Starttijd: 14.30 uur
Startpunt: Van Eesteren Paviljoen (hier keert u ook weer terug), Noordzijde 31, Amsterdam
Duur: 1,5 uur
Maximum aantal deelnemers: 6
Tickets: € 12,50 (vol tarief) | € 8,50 (kortingstarief) | gratis (kinderen t/m 12 jaar)

Om 14.30 uur treft u de gids in het Van Eesteren Paviljoen. Samen met de gids wandelt u naar de woning waar de gids u rondleidt. Na afloop van het bezoek wandelt u samen met de gids terug naar het paviljoen. De woning ligt op ongeveer 15 minuten lopen van het paviljoen.

Het ticket voor het bezoek aan de museumwoning onder begeleiding van een gids is inclusief entree tot het Van Eesteren Paviljoen (het binnenmuseum) gedurende het tweede tijdslot (14.30 – 17.00 uur). Meer informatie over het paviljoen en de tijdsloten vindt u hier.

Boek hier tickets voor bezoek museumwoning met gids

 

 

2. Zelfstandig bezoek met behulp van een audiotour
Dagen: vrijdag en zaterdag
Starttijd: 12.30 uur
Startpunt: Van Eesteren Paviljoen, Noordzijde 31, Amsterdam
Duur: 1,5 uur
Maximum aantal deelnemers: 6
Tickets: € 12,50 (vol tarief) | € 8,50 (kortingstarief) | gratis (kinderen t/m 12 jaar)
Let op: voor dit bezoek heeft u een smartphone (of ander apparaat) nodig waarmee u de QR-codes in de woning kunt scannen en de verhalen (audio) kunt beluisteren. Het museum voorziet niet in deze apparatuur. Neem ook uw eigen hoofdtelefoon of oordopjes mee.

Om 12.30 uur vertrekt u op eigen gelegenheid vanuit het Van Eesteren Paviljoen naar de museumwoning. De woning ligt op ongeveer 15 minuten lopen van het paviljoen. In de woning heeft u tot 14.00 uur de tijd voor de audiotour. Het bezoek eindigt bij de museumwoning.

Het ticket voor het zelfstandig bezoek aan de museumwoning met behulp van een audiotour is inclusief entree tot het Van Eesteren Paviljoen (het binnenmuseum) gedurende het eerste tijdslot (12.00 – 14.30 uur). Meer informatie over het paviljoen en de tijdsloten vindt u hier.

Boek hier tickets voor zelfstandig bezoek museumwoning met audiotour

 

 

Algemene informatie bezoek aan de museumwoning
Lees voorafgaand aan het reserveren van tickets en voorafgaand aan uw bezoek de informatie op de pagina Plan je bezoek van onze website. Daar vindt u alle informatie over tickets, kortingstarieven, tijdsloten, onze coronamaatregelen en de toegankelijkheid van het museum en de museumwoning.

Groepsbezoek
Wilt u de woning bezoeken met een groep? Neem dan contact met ons op via boekingen@vaneesterenmuseum.nl.

 

 

 

Iconic Houses NetwerkDe Van Eesteren Museumwoning maakt deel uit van het Iconic Houses Netwerk.

Keuken in de Van Eesteren Museumwoning. Foto © Thomas Heere.Lampje in de Van Eesteren MuseumwoningEetkamer Museumwoning Van Eesteren Museum. Foto © Thomas Heere.Echtpaar in woonkamer met bank van Mart Visser; begin jaren zestig. (Foto: Arjé Plas).Goed wonen. Geschiedenis van een keurmerk. Noud de Vreeze (red.) - Omslag