Tentoonstelling SuperWest Continues: Footprint

De tentoonstelling Footprint, onderdeel van de reeks SuperWest Continues, zoomt in op verdichting. Werk en maquettes van het Amsterdamse architectenbureau Rudy Uytenhaak + partners architecten (r u + p a) illustreren Uytenhaaks ideeën over verdichting en duurzaam ruimtegebruik.

Lees meer
1+1 gratis naar cultuur in februari 2023

1+1 gratis naar cultuur in februari

Het Van Eesteren Museum neemt deel aan de actie 1+1 gratis naar cultuur. De hele maand februari kunnen alle Amsterdammers bij inlevering van een speciale bon voordelig naar ons binnenmuseum in het Van Eesteren Paviljoen. Koop één ticket en krijg het tweede ticket gratis.

Lees meer

Jaarthema 2023: Spel & Stad

Spel & Stad is verbonden aan de maatschappelijke actualiteit; herkenbaar én relevant voor kinderen én volwassenen, maar ook sterk verbonden aan stedenbouw en architectuur (historie). Daarom zet het Van Eesteren Museum het thema Spel & Stad in 2023 centraal.

Lees meer

Object van de Maand: gezelschapsspellen

December 2022 – Typisch iets wat past bij de donkere wintermaanden: het spelen van spelletjes met familie en vrienden. Vanaf de jaren 50 werd dit steeds populairder en het Van Eesteren Museum heeft een aantal mooie spellen uit die periode in de collectie. Lees hier meer over bekende spellen die in de jaren 50 graag gespeeld werden, zoals Stratego, Halma en Memory.

Lees meer

Spel & Stad: workshops tijdens schoolvakanties 2023

In 2023 staat het Van Eesteren Museum in het teken van Spel & Stad. In de educatieworkshops tijdens de schoolvakanties stellen we daarom de speelplaatsen van Aldo van Eyck centraal. Tijdens de voorjaarsvakantie beginnen we met de iglo. Kom en speel mee!

Lees meer
Winnaars Erfgoedvrijwilligersprijs 2022. Foto: Van Eesteren Museum

Derde prijs Erfgoedvrijwilligersprijs 2022

Het Van Eesteren Museum heeft de derde prijs geworden bij de verkiezing van de Erfgoedvrijwilligersprijs 2022. De bekendmaking en prijsuitreiking vonden plaats op 1 december 2022 in Diligentia in Den Haag. Vrijwilligers van het museum ontvingen de prijs uit handen van staatssecretaris Gunay Uslu van Cultuur en Media.

Lees meer

VEG #86 Herman Hertzberger: Spel & Stad

Op donderdag 15 december sluit het Van Eesteren Museum de succesvolle manifestatie SuperWest af met een lezing van architect Herman Hertzberger. De lezing gaat over het thema Spel & Stad, het jaarthema van het museum voor 2023.

Lees meer