Scan & check Posters op het Van Eesteren Paviljoen

Van Eesteren Museum in de etalage

Buurt-wandelaars gluren regelmatig nieuwsgierig bij ons paviljoen naar binnen om een glimp van het interieur en de tentoonstelling op te vangen. Daar zijn wij blij om! Om meer van onszelf te kunnen laten zien, hebben we posters opgehangen met daarop QR-codes naar ons online-aanbod.

Lees meer
Van Eesteren Melkfles

Object van de Maand: De melkfles

Mei 2021 – De glazen melkfles lijkt op het eerste gezicht slechts een functioneel ding dat in de keuken hoort. Toch schuilt achter dit eenvoudige object meer dan je zou vermoeden. De ontwerpers van Stichting Goed Wonen zagen in de melkfles namelijk veel meer dan alleen iets functioneels. Voor hen was de melkfles het ultieme symbool van de moderne tijd en fungeerde de fles bovendien als test.

Lees meer

Van Eesteren Museum gesloten t/m 9 juni 2021

11 mei 2021 – In lijn met het actuele beleid van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is het Van Eesteren Museum tijdelijk gesloten voor bezoekers. Daarmee vervallen ook de wandelingen in het Van Eesteren Buitenmuseum en de bezoeken aan de Van Eesteren Museumwoning.

Lees meer
Van Eesteren Museum interieur - Fotografie Marcel van der Burg

Het Van Eesteren Museum: originele locatie

Zoekt u een mooie locatie om straks te vergaderen, brainstormen of iets anders te organiseren of vieren? Denk dan zeker aan het Van Eesteren Museum. Ons mooie Van Eesteren Paviljoen aan de Sloterplas en de Van Eesteren Museumwoning, volledig in de stijl van de jaren 50, zijn buiten reguliere openingstijden te huur.

Lees meer

(Her)ontdek de speelplaatsen van Aldo van Eyck

Sinds de oprichting van het Van Eesteren Museum zet het museum zich in voor erkenning van de waarde van de speelplaatsen en speeltoestellen van Aldo van Eyck. Een kroon op die inspanning was de plaatsing van een origineel klimtoestel van Van Eyck naast het Van Eesteren Paviljoen in 2018.

Lees meer
Bezoek het museum online - Thuismuseum

Online: Het Van Eesteren Museum bij u thuis

My daily shot of culture bedacht het Thuismuseum: kijken, kijken, niet lopen. Omdat bezoekers momenteel niet naar de musea kunnen komen, brengt het Thuismuseum musea bij de mensen thuis middels vlogs over musea. Zo ook over het Van Eesteren Museum.

Lees meer

Online: Podcast Wandkunst? Want Kunst!

In de podcast Wandkunst? Want Kunst! neemt het Van Eesteren Museum je mee op pad langs wandkunstwerken in het Van Eesteren Buitenmuseum; delen van de bebouwde omgeving van Slotermeer. We vertellen de verhalen achter de monumentale wandkunstwerken van na de Tweede Wereldoorlog die het buitenmuseum rijk is en onderzoeken de waarde en toepassingen van wandkunst voor vandaag de dag.

Lees meer
We built this city on Rock and Roll tm 27 juni 2021 1650x1080

Online: Tentoonstelling We built this city on Rock and Roll

De tentoonstelling We built this city on Rock and Roll vertelt over de opkomst van jeugdcultuur in de jaren 50, 60 en 70 en de centrale rol die muziek – en de rockhelden en popiconen – daarin speelt. Met in het stralende middelpunt een groot overzicht van 50 popfoto’s van muziekfotograaf Gijsbert Hanekroot.

Lees meer

Het Van Eesteren Museum bestaat 10 jaar!

Op 15 oktober 2010 werd het Van Eesteren Museum opgericht en dat betekent dat wij dit jaar 10 jaar bestaan! En dat vieren wij graag met u. Vanwege de huidige omstandigheden omtrent het coronavirus, doen wij dat niet met grote publieksactiviteiten, maar wel met veel (digitale) verhalen, interviews en herinneringen. En met verschillende kortingsacties, want wie jarig is, trakteert!

Lees meer

Object van de Maand: stoelen Coen 100a en Coen 100b

April 2021 – Vlak voor zijn 100ste verjaardag ontwierp Coen de Vries de stoelen Coen 100a en Coen 100b. Deze zijn speciaal voor het Van Eesteren Museum gemaakt. Om deze bijzondere ontwerper te eren, zijn de Coen 100a en Coen 100b deze maand het Object van de Maand.

Lees meer

Object van de Maand: Vliegenkast

Maart 2021 – De vliegenkast had als functie proviand op een beschutte plek in de keuken koel, droog en vrij van vliegen te bewaren. Je kunt hem zien als een voorloper van de koelkast. Deze maand staat de vliegenkast in de spotlight en vertellen wij u meer over hoe het museum aan dit object is gekomen.

Lees meer
Speelplaats Aldo van Eyck - Texelplein Amsterdam-Noord, 1957 - Foto Stadsarchief Amsterdam

Speel (er) mee! Zoek je Aldo

Het is voorjaar, tijd om buiten te spelen! Speel mee met het Van Eesteren Museum en ga op zoek naar de speelplaatsen en speeltoestellen van Aldo van Eyck. Ga eropuit met de speciale opdracht: Zoek je Aldo. (Her)ontdek de iglo, trechter en klimboog en hoeveel plezier ermee kan worden beleefd! Maar waar in de stad zijn nog Aldo’s te vinden?

Lees meer
flexibele slaapkamer

Object van de Maand: Cleopatrabed van Auping

Februari 2021 – Voorlopig zitten we thuis en moeten we functies als spelen, werken en ontspannen goed in huis zien te verdelen. En voor ‘zoomen’ of ‘teamsen’ vanuit een geïmproviseerd slaapkamerkantoor is het goed stylen van je videoachtergrond een nieuwe vaardigheid geworden. Redenen te meer om het multifunctionele divanbed Cleopatra van Auping het Object van de Maand te maken.

Lees meer
van Eesteren Museum