Bedrijvige werkterreinen

Het Van Eesterengesprek #45 op woensdagavond 14 oktober staat in het teken van bedrijvigheid ín en aan de rand van de Westelijke Tuinsteden. Een gespreksonderwerp passend bij het thema Werk in West dat dit jaar bij het Van Eesteren Museum centraal staat.

Deze Werk in West avond vertellen en laten de sprekers Vincent van Rossem en Jerry Sluisdom zien dat er in de Westelijke Tuinsteden wel degelijk veel ruimte voor werk en bedrijvigheid is en wordt de heersende mythe ontkracht dat de tuinsteden alleen gebouwd zouden zijn als een monofunctioneel woongebied.

Op deze pagina vind je informatie over het programma, wie de sprekers zijn, en koop je een kaartje.

 

 

 


In de 'schafttijd', nachtbussen in Garage West, Jan Tooropstraat. Foto: Dhr. Kaagman. Fotowedstrijd 'Werk in West'. Foto nr. 4. Onderdeel van de serie Werken bij het Gemeentevervoerbedrijf na de Tweede Wereldoorlog. Categorie ‘oude zwart-wit foto’s’: eerste prijs.

Logo Werk in West

Van Eesterengesprek ‘Werk in West op de bedrijvige werkterreinen’ is het vierde Van Eesterengesprek in de reeks gesprekken binnen het verbindende thema ‘Werk in West’. Met dit project willen we een overzicht geven van het ontstaan en de ontwikkeling van de werkgebieden en de werkgelegenheid in Amsterdam Nieuw-West en de nabije omgeving, op ruimtelijk en sociaal niveau. En hoe onverwacht divers dit werk is, en Nieuw-West maakt? Door verschillende activiteiten waaronder een expositie, Van Eesterengesprekken en excursies gaan we op verkenning en onderzoek uit.

Van Eesterengesprekken
De maandelijkse Van Eesterengesprekken in Slotermeer zoomen in op het erfgoed van Van Eesteren en op de huidige tentoonstelling. Enkele sprekers houden een presentatie over het thema van de avond, waarna er gelegenheid is voor vragen en discussie. Bewoners, geïnteresseerden en professionals treffen elkaar hier graag. De avonden vinden meestal plaats op woensdag in het museum of op een andere locatie die een relatie heeft met het onderwerp. Van de meeste Van Eesterengesprekken zijn verslagen gemaakt in de vorm van een cahier.

Uitgelicht

Tentoonstelling We built this city on Rock and Roll - Foto Luuk KramerVerkoop Tussen Kunst & Vintage. Vrijwilliger Jennifer toont telefoon. Foto: Anna Ietswaart.


van Eesteren Museum