Tentoonstelling BORO x Mobiel: Ik zie jou, wat zie jij?

Workshop door Boro x Mobiel

Workshop door Boro x Mobiel

Te zien van 1 t/m 10 december 2023.

De tentoonstelling BORO x Mobiel: Ik zie jou, wat zie jij? toont een textielkunstwerk van ontwerper Antoine Peters in samenwerking met buurtbewoners van Amsterdam West en Nieuw-West in het Van Eesteren Museum.

BORO x Mobiel: Ik zie jou, wat zie jij? is een project in samenwerking met BORO x Atelier en ontwerper Antoine Peters waarbij bewoners van Amsterdam West en Nieuw-West gedurende een jaar samenwerkten om een textielkunstwerk te creëren. Tijdens een reeks workshops leerden deelnemers hoe ze kunnen schilderen met groenteafval, terwijl ze met elkaar in gesprek gingen over hun ervaringen in de buurten en hoe ze met afval omgaan. Iedereen beschilderde een stoflapje dat uiteindelijk onderdeel uitmaakt van een groot textielkunstwerk.

Samen met buurtbewoners maakte Peters diverse stoflapjes met ogen, geverfd met groenteafval. Peters liet zich inspireren door de kunstwerken die tijdens de workshops zijn gemaakt en heeft een installatie ontworpen om ze tentoon te stellen. Deze is te zien van 1 t/m 10 december 2023 in het Van Eesteren Museum.

BORO x Mobiel is een sociaal designproject dat buurtbewoners verbindt door samen creatief met hun handen bezig te zijn. BORO x Atelier is een sociaal naai- en verfatelier dat zich inzet voor duurzaamheid, circulariteit en de ontwikkeling van talenten.

Speciaal voor deze samenwerking wordt ook een tas ontworpen, in limited edition van 50 stuks. Deze is te koop in het Van Eesteren Museum gedurende de tentoonstelling.

 

Uitgelicht