Buitenexpositie: Here Comes The Flood

Van 1 juni t/m 31 juli 2022 is de buitenexpositie Here Comes The Flood met foto’s van kunstenaar Rem van den Bosch gratis te zien naast het Van Eesteren Museum.

Hoe hoog komt het water als de dijken breken?
De buitenexpo bestaat uit diverse billboards met foto’s van kunstenaar Rem van den Bosch. De foto’s tonen hoe hoog het water komt als de dijken breken. Bijvoorbeeld bij een overstroming of door klimaatverandering. Door het hele land fotografeerde kunstenaar Rem van den Bosch herkenbare plekken die kwetsbaar zijn. Of op een andere manier te maken hebben met klimaatverandering en de stijging van de zeespiegel. Voor de fototentoonstelling in Amsterdam fotografeerde Van den Bosch ook kwetsbare plekken in onze hoofdstad, zoals Watergraafsmeer en het Vondelpark hiermee wil van den Bosch de kijker bewust maken van gevolgen van klimaatverandering en zeespiegelstijging. Lees hier meer over Here Comes The Flood.

Educatief lesprogramma
Bij de buitenexpositie wordt een gratis educatief lesprogramma aangeboden. Elke dinsdag om 10.00 en 12.00 uur geeft kunstenaar en maker van de fototentoonstelling Rem een les. De les duurt circa 50 minuten en wordt gratis aangeboden. De data zijn als volgt: 7 juni, 14 juni, 21 juni, 28 juni, 5 juli, 12 juli, 19 juli en 26 juli. Wil jij met de klas een gratis les boeken? Mail dan nu naar wytze.hilgers@waternet.nl en educatie@vaneesterenmuseum.nl Graag voorkeur voor data en tijd vermelden. Dan gaan wij kijken wat mogelijk is. Meer informatie over de lesprogramma’s WaterHero! en Water & Identiteit kun je hier vinden.

De buitenexpositie wordt mede mogelijk gemaakt door kunstenaar en maker Rem van den Bosch. waterschap Amstel, Gooi en Vecht en de gemeente Amsterdam.

Informatie over de buitenexpositie
Data: 1 juni t/m 31 juli 2022
Locatie: Noordzijde 31, 1064 GV  Amsterdam. De buitenexpositie vindt plaats op de wandelstrook tussen het Van Eesteren Museum en Watersportcentrum De Duikelaar.

 

Uitgelicht