Crowdfund speeltoestel Aldo van Eyck groot succes

Aldo Van Eyck speeltoestel, Foto: Elisa MatseAldo Van Eyck speeltoestel, Foto: Elisa MatseAldo Van Eyck speeltoestel, Foto: Elisa Matse

Er is royaal gedoneerd om het Aldo van Eyck speeltoestel te redden en een definitieve plek te geven bij het Van Eesteren Paviljoen aan de Sloterplas. Dankzij de steun van alle gulle gevers heeft het Van Eesteren Museum het klimrek kunnen redden voor de volgende generaties en komt het binnenkort over naar het paviljoen.

Crowdfund
In de afgelopen maanden is er hard gewerkt om genoeg geld op te halen om het speeltoestel van Aldo van Eyck naar het Van Eesteren Paviljoen te halen. Er was € 6000,- nodig om het speeltoestel te verhuizen en restaureren en dat doel is ruimschoots gehaald. Met groot materieel is het toestel na 53 jaar uit de Stoomgemaalstraat verwijderd en wordt het de komende weken opgeknapt. Als alles goed gaat komt het toestel halverwege september naar het paviljoen en kunt u deze Aldo van Eyck komen bewonderen. Natuurlijk kan er ook door jong en oud gespeeld worden op de klimtorens en duikelrekken.

Bij deze nieuwe aanwinst hoort natuurlijk een officiële onthulling, met alle donateurs en betrokkenen. Deze onthulling volgt in september, als het toestel goed en wel bij het paviljoen is geïnstalleerd. Dan gaan we in grote getale het nieuwe speeltoestel inwijden. Details over deze onthulling volgen binnenkort, dus houdt de website en nieuwsbrief in de gaten.

In ieder geval willen we alle donateurs bedanken voor hun bijdrage, want zonder jullie hadden we deze Aldo van Eyck niet kunnen redden en een mooie plek bij het paviljoen kunnen geven!

Uitgelicht