Dag van de Architectuur

Ontmoet Van Eesteren in Bijzonder Buitenveldert!
Het Van Eesteren Museum slaat zijn vleugels uit naar Zuid onder het motto: Ontmoet Van Eesteren in Bijzonder Buitenveldert! Ten zuiden van de Zuidas ligt de wijk Buitenveldert. Dit is de laatst gerealiseerde wijk uit het Algemeen Uitbreidingsplan van Cornelis van Eesteren. Het is zeg maar het chique zusje van de Westelijke Tuinsteden. Met een speciaal programma besteedt het Van Eesteren Museum dit jaar extra aandacht aan Buitenveldert. In nauwe samenwerking met buurtbewoners zijn er verassende excursies en wandelingen bedacht. Op de Dag van de Architectuur is de aftrap met rondwandelingen en fietstochten.

Buitenveldert-projectleider Hans van der Schaaf en Van Eesteren Museum directeur Anouk de Wit

Hans van der Schaaf, projectleider van de activiteiten in Buitenveldert en Anouk de Wit, directeur van het Van Eesteren Museum.


De Dag van de Architectuur wordt dit jaar in Amsterdam een heel weekend gevierd. Op zaterdag 21 en zondag 22 juni zijn er tal van activiteiten die je in aanraking brengen met architectuur en stedenbouw. Het Van Eesteren Museum doet mee met activiteiten in Amsterdam-West en -Zuid. Zie voor meer informatie de kalender > link

– Zaterdag 21 juni | Fietsexcursie Heilige Huisjes in West
– Zaterdag 21 juni | Excursie Architectuur & kunst in Slotermeer
– Zondag 22 juni | Fietstocht Buitenveldert
– Zondag 22 juni | Architectuurwandeling Buitenveldert
– Zondag 22 juni | Rondwandeling Prinses Irenebuurt

Logo Dag van de Architectuur

 

Uitgelicht