Do-it-yourself: fietstocht Van Eesteren Museum naar Museum Het Schip

Op 19 en 20 juni 2021 vindt de Dag van de Architectuur plaats. Dit jaar is het thema Architectuur/Klimaat. Speciaal voor fietsliefhebbers biedt het Van Eesteren Museum, samen met landschapsarchitect Pieter Boekschooten en Museum Het Schip, een fietstocht. De fietstocht bestond al, maar heeft een update gehad. De fietstocht leidt door het groen langs de Sloterplas, naar bejaardenwoningen, over de nieuwe brug bij de Haarlemmervaart, langs de Bretten en door het Westerpark naar Museum Het Schip. De fietstocht bestaat uit tien stops en is zelfstandig te fietsen van het Van Eesteren Museum naar Museum Het Schip, of andersom!

Afstand: 7 à 8 km
Duur: 1,5 uur
Tip: drink een drankje bij Het Woeste Westen (Overbrakerpad 3, 1014 AZ Amsterdam)

De fietstocht is hier gratis te downloaden en blijft ook na de Dag van de Architectuur beschikbaar via onze website.

Wilt u die dag ook een bezoek brengen aan het Van Eesteren Museum? Vergeet dan niet vooraf tickets te reserveren via onze website.

Foto Stadsarchief AmsterdamNoorderhofMuseum het SchipHaarlemmertrekvaart en Westergasfabriek, Stadsarchief Amsterdam Arsath Ro'is, J.M.Stop 4 - Beton-reliëf van Dick Elffers, Gemeente Amsterdam, Monumenten en Archeologie (Erik Zwierstra)Stop 1 - Van Eesteren Museum - Fotograaf Luuk Kramer

Tentoonstelling We built this city on Rock and Roll - Foto Luuk KramerVerkoop Tussen Kunst & Vintage. Vrijwilliger Jennifer toont telefoon. Foto: Anna Ietswaart.