Gezocht: Coördinator museumgidsen Van Eesteren Museum

Over het museum
Het Van Eesteren Museum is hét culturele informatiepunt over de bijzondere opzet van de Amsterdamse tuinsteden. We laten onze bezoekers kennismaken met het cultuurhistorisch erfgoed uit de jaren 50 en 60 en het werk van stedenbouwkundige Cornelis van Eesteren (1897-1988). Zijn werk is een van de hoogtepunten in de naoorlogse stedenbouw en architectuur in Amsterdam.

Het Van Eesteren Museum bevindt zich in Amsterdam Nieuw-West en bestaat uit een binnenmuseum, buitenmuseum en een jaren vijftig-museumwoning. We zijn een doe-museum, bieden het hele jaar door veel verschillende activiteiten en doen mee aan culturele evenementen zoals De Dag van de Architectuur, Open Monumentendag en Museumnacht.

Binnen het Van Eesteren Museum, gevestigd in het Van Eesteren Paviljoen aan de noordoever van de Sloterplas, werken we hoofdzakelijk met zeer betrokken vrijwilligers, waaronder museumgidsen / gastvrouwen/-heren (binnenmuseum), wandelgidsen (buitenmuseum), woninggidsen (museumwoning) en educatiegidsen.

Het Van Eesteren Museum is per direct op zoek naar een:

Coördinator museumgidsen
ongeveer 8 uur per week

Spreekt het je aan om in een interessante culturele omgeving te werken en ons team te komen versterken?

Als coördinator museumgidsen ben je het eerste aanspreekpunt binnen de hele organisatie voor de museumgidsen / gastvrouwen/-heren (vrijwilligers), stuur je hen aan, en informeer je hen over de gang van zaken binnen het paviljoen.

Tot je taken behoren o.m.:

• werven, inwerken, begeleiden en aansturen van museumgidsen / gastvrouwen/-heren, samen met de vrijwilligerscoördinator
  • contact onderhouden met alle museumgidsen / gastvrouwen/-heren
  • organiseren van interne (scholings)bijeenkomsten
  • benodigde informatie up to date houden
  • zo nu en dan tekst en beeld aanleveren ten behoeve van de promotie
  • contact onderhouden met de coördinatoren van de overige gidsgroepen
  • deelnemen coördinatorenoverleg

Werktijden
De werkuren zijn in eigen tijd en dagen in te delen.

De openingsdagen van het museum zijn donderdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Als coördinator ben je hier niet bij aanwezig, maar het kan voorkomen dat je meeloopt en iemand inwerkt.

Het maandelijkse coördinatorenoverleg vindt plaats op donderdagochtend.

Wat vragen wij?

• kennis van of belangstelling voor architectuur, stedenbouw, de tuinsteden, interieur en modern design uit de wederopbouwperiode
  • ondernemende en meedenkende instelling
  • organisatorische kwaliteiten
  • goede beheersing van de Nederlandse taal
  • bereidheid om zich voor een langere periode (ten minste een jaar) te willen binden aan het museum
  • woonachtig in de ‘regio’ (wij geven geen onkosten/reisvergoeding)

Wat bieden wij?

• interne begeleiding en inhoudelijke informatie
  • een mooie kans om (werk)ervaring op te doen en je cv te verrijken
  • toegang tot een groot netwerk in de culturele sector
  • plek om kennis te vergaren en te delen
  • werken op een prachtlocatie en in een open organisatie
  • gezellige en informatieve activiteiten met collega’s, zoals de 2-maandelijkse borrel en jaarlijkse medewerkersdag
  • korting op activiteiten en boeken
  • wij bieden een vrijwilligersvergoeding

Interesse of meer weten?
Als je belangstelling hebt voor deze vrijwilligersfunctie, dan ontvangen we graag je cv en een korte motivatie. Je kunt deze sturen naar Annemarie Schuitema, e-mail: info@vaneesterenmuseum.nl (graag o.v.v. vacature coördinator museumgidsen). Met vragen kun je haar via hetzelfde e-mailadres ook e-mailen.

Na de sluitingsdatum van de vacature (09-01-2022) ontvang je bericht voor een eventueel kennismakingsgesprek.

Het Van Eesteren Museum is bereikbaar met het openbaar vervoer.

Meer informatie over het museum: www.vaneesterenmuseum.nl