Gezocht: Educatiegidsen

Als gids ben jij mede het gezicht van het museum. Je komt te werken in een leuk, enthousiast team binnen een jonge organisatie. Spreekt het je aan om in een culturele omgeving scholieren te ontvangen en educatieve en creatieve activiteiten met hen te doen? En heb je tijd en interesse om ons team te komen versterken? Lijkt het je leuk om je kennis te delen en te vergroten over architectuur, stedenbouw, de tuinsteden en vormgeving uit de wederopbouwperiode?

Taakomschrijving
In het Van Eesteren Paviljoen ontvang jij leerlingen uit het basis-, voortgezet en/of speciaal onderwijs en laat ze kennismaken met met de bijzondere kenmerken en geschiedenis van Amsterdam Nieuw-West, door educatieve en creatieve activiteiten aan te bieden. In overleg met de andere educatiegidsen ontwikkel je ook nieuw aanbod. Tijdens schoolvakanties verzorg je creatieve workshops voor (jonge) bezoekers van het museum.

Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig?
We zoeken mensen met belangstelling voor en/of kennis van architectuur, stedenbouw en de wederopbouwperiode, die goed overweg kunnen met kinderen. Je bent representatief, sociaal, communicatief vaardig, hebt een verzorgd uiterlijk. Je kunt een verhaal vertellen voor kleine groepen en onderneemt graag leerzame en leuke activiteiten met de jonge bezoekers van het museum. Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal. Je hoeft geen docent te zijn.

Werktijden
Afhankelijk van aanvraag door scholen en beschikbaarheid van de educatiegidsen vinden de lessen met schoolklassen meestal plaats op een maandag of een dinsdag. De vakantieworkshops worden aangeboden tijdens de openingsdagen van het museum, op donderdag t/m zondag ‘s middags tussen 12.00 en 17.00 uur.

Wat kunnen wij je bieden?
– Interne begeleiding en inhoudelijke informatie
– Een mooie kans om (werk)ervaring op te doen en je cv te verrijken
– Toegang tot een groot netwerk in de culturele sector
– Plek om kennis te vergaren en te delen
– Werken op een prachtlocatie en in een open organisatie
– Gezellige en informatieve activiteiten met collega’s, zoals de 2-maandelijkse borrel en jaarlijkse medewerkersdag
– Korting op activiteiten en boeken
– Wij geven geen onkostenvergoeding

Heb je interesse en wil je meer weten?
Als je belangstelling hebt voor deze vrijwilligersfunctie, dan ontvangen we graag je cv en een korte motivatie. Je kunt deze sturen naar Annemarie Schuitema, e-mail: info@vaneesterenmuseum.nl (graag o.v.v. vacature educatiegids). Met vragen kun je haar ook e-mailen.

 

Uitgelicht