Gezocht: Museumgidsen

Van Eesteren Paviljoen, Foto: Luuk KramerVan Eesteren Paviljoen, Foto: Luuk KramerVan Eesteren Paviljoen Winter

Als museumgids ben jij het gezicht van het museum. Je komt te werken in een leuk, enthousiast team binnen een jonge organisatie. Spreekt het je aan om in een culturele omgeving bezoekers te verwelkomen en te informeren en heb je tijd en interesse om ons team te komen versterken? Lijkt het je leuk om je kennis te delen en te vergroten over architectuur, stedenbouw, de tuinsteden en vormgeving uit de wederopbouwperiode?

Taakomschrijving
In het Van Eesteren Paviljoen heet jij de bezoekers van harte welkom. Je controleert de tickets, verricht kassahandelingen en geeft informatie over de tentoonstellingen en activiteiten. Je zorgt ervoor dat de museumzaal, de expositiemeubels en het café er netjes uit zien. Verder verzorg je de consumpties in het museumcafé en de verkoop van boeken aan de balie.

Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig?
We zoeken mensen met belangstelling voor en/of kennis van architectuur, stedenbouw en de wederopbouwperiode. Je bent representatief, sociaal, communicatief vaardig, hebt een verzorgd uiterlijk en vindt het leuk om bezoekers te informeren. Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal. Kennis van de Engelse taal is een pré.

Werktijden
Het museum is geopend op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag, van 12.00 tot 17.00 uur; je werktijden zijn van 11.30 tot 17.30 uur. Er zijn per middag twee museumgidsen aanwezig. Als museumgids draai je minimaal een dienst per maand.

Buiten de openingstijden, zowel overdag als ‘s avonds, hebben we regelmatig groepen te gast, waarbij we ook gidsen extra inroosteren voor ontvangst en het schenken van koffie/thee/borrels.

Wat kunnen wij je bieden?
– Interne begeleiding en inhoudelijke informatie
– Een mooie kans om (werk)ervaring op te doen en je cv te verrijken
– Toegang tot een groot netwerk in de culturele sector
– Plek om kennis te vergaren en te delen
– Werken op een prachtlocatie en in een open organisatie
– Gezellige en informatieve activiteiten met collega’s, zoals de 2-maandelijkse borrel en jaarlijkse medewerkersdag
– Korting op activiteiten en boeken
– Wij geven geen onkostenvergoeding

Heb je interesse en wil je meer weten?
Als je belangstelling hebt voor deze vrijwilligersfunctie, dan ontvangen we graag je cv en een korte motivatie. Je kunt deze sturen naar Annemarie Schuitema, e-mail: info@vaneesterenmuseum.nl (graag o.v.v. vacature museumgids). Met vragen kun je haar ook e-mailen.

Uitgelicht