Gezocht: Woninggidsen

Als gids ben jij mede het gezicht van het museum. Je komt te werken in een leuk, enthousiast team binnen een jonge organisatie. Spreekt het je aan om in een culturele omgeving bezoekers te verwelkomen en rond te leiden en heb je tijd en interesse om ons team te komen versterken? Lijkt het je leuk om je kennis te delen en te vergroten over interieur, architectuur, stedenbouw, de tuinsteden, vormgeving en wat daarbij komt kijken?

Museumwoning
In de Freek Oxstraat heeft het Van Eesteren Museum een woning geheel ingericht volgens de richtlijnen van de Stichting Goed Wonen uit 1948. De tijdgeest van de jaren 50 komt hier tot leven.

Taakomschrijving
In jouw rol als woninggids leid je de bezoekers rond in de museumwoning. Aan de hand van het interieur vertel je over de woongeschiedenis die hier te ervaren is. Je beantwoordt vragen en zorgt voor een gastvrije en geanimeerde sfeer. Ook zorg je ervoor dat de woning op orde blijft.

De rondleidingen zijn inclusief een korte wandeling van het paviljoen naar de woning en terug. Onderweg vertel je iets over de buurt en kun je alvast vragen van bezoekers beantwoorden.

Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig?
We zoeken mensen met belangstelling voor en/of kennis van interieur, design en vormgeving en enige interesse voor architectuur. Je bent representatief, hebt een verzorgd uiterlijk, beschikt over een duidelijke stem en een goede beheersing van de Nederlandse taal. Kennis van de Engelse taal is een pré. Je kunt een verhaal vertellen voor kleine groepen en je vindt het leuk samen met andere gidsen je te verdiepen in woning, inrichting en vormgeving. Hiervoor organiseren we regelmatig bijeenkomsten en lezingen.

Werktijden
Het museum is geopend op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag, van 12.00 tot 17.00 uur. De dagelijkse rondleiding door de woning start in het paviljoen om 14.30 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. We vragen je minimaal eenmaal per maand beschikbaar te zijn.

Wat kunnen wij je bieden?
– Interne begeleiding en inhoudelijke informatie
– Een mooie kans om (werk)ervaring op te doen en je CV te verrijken
– Toegang tot een groot netwerk in de culturele sector
– Plek om kennis te vergaren en te delen
– Werken op een prachtlocatie en in een open organisatie
– Gezellige en informatieve activiteiten met collega’s, zoals de 2-maandelijkse borrel en jaarlijkse medewerkersdag
– Korting op activiteiten en boeken
– Wij geven geen onkostenvergoeding

Heb je interesse en wil je meer weten?
Als je belangstelling hebt voor deze vrijwilligersfunctie, dan ontvangen we graag je CV en een korte motivatie. Je kunt deze sturen naar Annemarie Schuitema, e-mail: info@vaneesterenmuseum.nl (graag o.v.v. vacature woninggids). Voor vragen kun je haar ook mailen.


Keuken in de Van Eesteren Museumwoning. Foto © Thomas Heere.Eetkamer Museumwoning Van Eesteren Museum. Foto © Thomas Heere.Echtpaar in woonkamer met bank van Mart Visser; begin jaren zestig. (Foto: Arjé Plas).Goed wonen. Geschiedenis van een keurmerk. Noud de Vreeze (red.) - Omslag

Uitgelicht

We built this city on Rock and Roll tm 27 juni 2021 1650x1080


van Eesteren Museum