Heilige Huisjes

Half oktober fietste een groep al mee met gids en kunstkenner Rob Loos langs, en met een bezoek aan, diverse godshuizen in de naoorlogse Tuinstad Buitenveldert. Geïnteresseerden kunnen met het Van Eesteren Museum in het weekend van 15 en 16 november twee andere Heilige Huisjes in het naoorlogse Amsterdam-Zuid bezoeken.

Zaterdag 15 november Thomaskerk
Laat je zaterdag 15 november verrassen door het interieur van de Thomaskerk dat verhalen uit de Bijbel symboliseert. Architect K.L. Sijmons schiep de zandstenen vloer als de woestijn en het golvende dak als de zee waar Mozes doorheen trok. Zijn inspiratie vond hij bij Le Corbusier die de Notre Dame du Haut kerk in Ronchamp bouwde. Voor tickets of meer informatie klik hier.

Zondag 16 november Nieuwe synagoge Liberaal Joodse Gemeente
De bouwmeester zelf leidt je zondag 16 november rond door deze moderne synagoge. Dat is bijzonder omdat de deuren zelfden open gaan voor excursies. Architect Bjarne Mastenbroek zorgde voor een paviljoenachtige uitstraling en won er in 2011 de Amsterdamse architectuurprijs mee. Aanmelden doe je via de website.

Zie de agenda voor meer informatie over de excursies.


Kerkzaal Thomaskerk. Foto: www.thomaskerk.nl

Kerkzaal Thomaskerk. Foto: www.thomaskerk.nl

Nieuwe synagoge Liberaal Joodse Gemeente. Foto: www.dearchitect.nl

Nieuwe synagoge Liberaal Joodse Gemeente. Foto: www.dearchitect.nl

Uitgelicht

Tentoonstelling We built this city on Rock and Roll - Foto Luuk KramerVerkoop Tussen Kunst & Vintage. Vrijwilliger Jennifer toont telefoon. Foto: Anna Ietswaart.


van Eesteren Museum