Plan je bezoek

Met ingang van 10 juni 2021 is het museum weer geopend voor bezoekers. Meer informatie vindt u hier.

Let op: van 8 juli t/m 29 september 2021 is onze vaste tentoonstelling over Cornelis van Eesteren en de Westelijke Tuinsteden tijdelijk niet te bezichtigen. Lees hierover meer informatie.

 

Coronamaatregelen
In het hele Van Eesteren Museum gelden onze coronarichtlijnen en -maatregelen. Lees ze voorafgaand aan het reserveren van tickets en voorafgaand aan uw bezoek. Ze gelden voor iedereen die het museum betreedt, bezoekt en/of deelneemt aan onze activiteiten. Ook voor kinderen en jongeren.

Wij reguleren actief het maximum aantal bezoekers dat gelijktijdig in het museum aanwezig mag zijn. Wij vragen al onze bezoekers hun tickets voor het museum vooraf online via onze website te reserveren. Ook houders van kortingspassen en -kaarten en kinderen t/m 12 jaar. Op die manier zijn zij verzekerd van het recht op entree en/of deelname. Aan de balie van het museum worden alleen tickets verkocht Indien er plaats beschikbaar is.

Aanbod en prijzen
Het Van Eesteren Museum bestaat uit:
–  een binnenmuseum, het Van Eesteren Paviljoen aan de Sloterplas,
–  een buitenmuseum, de buurt waarin het museum is gevestigd, Slotermeer, die een levende getuigenis is van de idealen van de wederopbouw, en
–  een museumwoning, de volledig ingerichte jaren 50 woning aan de Freek Oxstraat, op ongeveer 10 minuten lopen van het paviljoen.

In het binnenmuseum bieden wij onze vaste tentoonstelling over Cornelis van Eesteren en zijn visie op stedenbouw en architectuur, het Algemeen Uitbreidingsplan (AUP) van Amsterdam, de Westelijke Tuinsteden en Nieuw-West. Daarnaast zijn in het binnenmuseum tijdelijke tentoonstellingen te zien over uiteenlopende gerelateerde onderwerpen.

In het buitenmuseum bieden wij een wandeling met gids, elke donderdag t/m zondag, start om 13.00 uur in het Van Eesteren Paviljoen.

Een bezoek aan de museumwoning bieden wij op twee manieren aan:
–  onder begeleiding van een gids, elke donderdag t/m zondag, start om 14.30 uur, en
–  zelfstandig met behulp van een audiotour, elke vrijdag en zaterdag, start om 12.30 uur.
Het bezoek aan de museumwoning start in beide gevallen in het Van Eesteren Paviljoen.

Daarnaast programmeren wij lezingen, workshops, fiets- en wandeltochten rondom thema’s, vaarsafari’s en andere uiteenlopende activiteiten. Zie voor het volledige overzicht van ons programma de agenda op deze website.

Meer informatie over ons aanbod vindt u op de pagina Aanbod en prijzen.

De prijzen van al onze activiteiten vindt u ook op de pagina Aanbod en prijzen.

Er geldt een gereduceerd tarief voor houders van een geldige CJP, studentenkaart (mbo, hbo, universiteit), Museumkaart, Stadspas Amsterdam, Dagkaart Van Eesteren Paviljoen en Jaarkaart Van Eesteren Paviljoen. Zij moeten de kortingspas of -kaart meenemen naar het museum om hem samen met het ticket bij de kaartcontrole aan de balie te laten controleren en/of scannen.

Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang tot het museum.

Adres en route
Van Eesteren Museum
Noordzijde 31 (tegenover BP Sloterplas)
1064 GV  Amsterdam
Google Maps 
E-mail: info@vaneesterenmuseum.nl
Telefoon: 020-4471857

Een volledige routebeschrijving vindt u op de pagina Adres en route.

Toegankelijkheid
Het Van Eesteren Museum is grotendeels toegankelijk voor bezoekers met een beperking. In het hele museum heeft per rolstoelgebruiker één begeleider gratis toegang. De rolstoelgebruiker moet voor zichzelf vooraf een ticket reserveren. De begeleider hoeft voor zichzelf vooraf geen ticket te reserveren; hij/zij valt onder het ticket van de rolstoelgebruiker.

Hulphonden zijn toegestaan in het museum, maar overige (huis)dieren niet.

Let op: de museumwoning is niet toegankelijk met een rolstoel of scootmobiel.

Alle informatie over de toegankelijkheid van het museum vindt u op de pagina Toegankelijkheid.

Tickets
Tickets voor het binnenmuseum, de dagelijkse wandeling in het buitenmuseum, de museumwoning, en al onze andere activiteiten kunnen vooraf worden gereserveerd via onze website.

Tijdsloten
Wij reguleren actief het maximum aantal bezoekers dat gelijktijdig in het museum aanwezig mag zijn.

Voor het Van Eesteren Paviljoen gelden twee tijdsloten:
1: 12.00 – 14.30 uur.
2: 14.30 – 17.00 uur.
Tijdens het reserveren van tickets voor het paviljoen kunt u in het boekingsproces kiezen voor een van beide tijdsloten.

Uw ticket geeft alleen recht op verblijf in het paviljoen gedurende uw tijdslot. Binnen uw tijdslot kunt u zelf kiezen hoe laat u naar binnen gaat, aan het einde van uw tijdslot vragen wij u het paviljoen te verlaten.

De wandeling door het buitenmuseum (start om 13.00 uur) vindt plaats in tijdslot 1, 12.00 – 14.30 uur.

Het bezoek aan de museumwoning onder begeleiding van een gids (start om 14.30 uur) vindt plaats in tijdslot 2, 14.30 – 17.00 uur.

Het zelfstandig bezoek aan de museumwoning met behulp van audiotour (start om 12.30 uur) vindt plaats in tijdslot 1, 12.00 – 14.30 uur.

Fietstochten en wandelingen Op Pad in de Tuinstad (start om 13.30 uur) vinden plaats in tijdslot 2, 14.30 – 17.00 uur.

Workshops in het Van Eesteren Paviljoen (start om 14.30 uur) vinden plaats in tijdslot 2, 14.30 – 17.00 uur.

Lees hier meer informatie over de tijdsloten.

Groepsbezoek
Voor een bezoek aan het museum en/of deelname aan een activiteit binnen ons reguliere aanbod mogen groepen bestaan uit maximaal 10 personen; zowel uit hetzelfde huishouden als uit verschillende huishoudens. Kinderen t/m 12 jaar tellen daarbij ook mee. We kunnen momenteel helaas geen grotere groepen verwelkomen.

U kunt uw bezoek en/of deelname zelf regelen door vooraf online tickets te reserveren via onze website. Op de website vindt u, in de informatie over het bezoek en/of de betreffende activiteit, het maximum aantal bezoekers/deelnemers dat per keer kan deelnemen.

Bij een groep met schoolgaande kinderen (basis- en middelbareschoolleeftijd) dient per 8 kinderen tenminste één begeleider in het museum aanwezig te zijn.

Een bezoek aan het museum en/of deelname aan een activiteit met een groep die bestaat uit meer dan 10 personen is momenteel alleen mogelijk buiten ons reguliere aanbod. Zoekt u bijvoorbeeld een (museum/woning)bezoek, wandeling of tocht op maat? Of heeft u verzoeken of vragen over (speciale) arrangementen? Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden. U kunt hierover contact opnemen met de afdeling Boekingen via e-mailadres boekingen@vaneesterenmuseum.nl.

Onze coronarichtlijnen en -maatregelen gelden voor iedereen die het museum betreedt. Ook voor groepen, zowel binnen als buiten ons reguliere aanbod.

Zaalverhuur
Het is mogelijk buiten de reguliere openingstijden ruimte(n) van het museum te huren. Op onze website vindt u daarover meer informatie op de pagina Locatie en zaalverhuur.

Schoolbezoek
Voor schoolbezoek verwijzen we graag naar de pagina Educatie.

Algemene voorwaarden
Op elk bezoek aan het museum en op elke deelname aan een door het museum georganiseerde activiteit, zijn voorwaarden van toepassing. Lees ze voorafgaand aan uw bezoek op de pagina Algemene voorwaarden.

Sociale media
facebook Facebook /VanEesterenmuseum
twitter Twitter /Eesterenmuseum
 Instagram /VanEesterenmuseum

Klik op de kaart om hem uit te vergroten.