Plan je bezoek

Boek tickets vooraf via onze website
Boek uw tickets voor ons museum vooraf online via onze website. Zo bent u verzekerd van toegang en/of deelname. Dit geldt voor iedereen, ook voor kinderen t/m 12 jaar en houders van een Museumkaart, Stadspas Amsterdam of andere (kortings)pas. Aan de balie van het museum worden alleen tickets verkocht indien er plaats beschikbaar is.
Reserveer hier uw tickets voor het museum

Openingstijden
Het museum is geopend elke donderdag t/m zondag, 12.00-17.00 uur.
Op 1 januari, 27 april, 25 en 26 december is het museum gesloten.
Alle informatie over onze openingstijden vindt u op de webpagina Openingstijden.

Aanbod en prijzen
Alle informatie over ons aanbod en prijzen vindt u op de webpagina Aanbod en prijzen.

Het Van Eesteren Museum bestaat uit:
1. Het binnenmuseum, in het Van Eesteren Paviljoen aan de Sloterplas.
Hier bieden wij onze vaste tentoonstelling over Cornelis van Eesteren en zijn visie op stedenbouw en architectuur, het Algemeen Uitbreidingsplan (AUP) van Amsterdam, de Westelijke Tuinsteden en Nieuw-West. Daarnaast zijn in het binnenmuseum tijdelijke tentoonstellingen te zien over uiteenlopende gerelateerde onderwerpen.

2. Het buitenmuseum in Slotermeer, de buurt waarin het museum is gevestigd. Een levende getuigenis van de idealen van de wederopbouw.
Hier bieden wij een wandeling met gids, elke donderdag t/m zondag, die start om 13.00 uur in het Van Eesteren Paviljoen.

3. De museumwoning, de volledig ingerichte jaren 50 woning aan de Freek Oxstraat op ongeveer 10 minuten lopen van het paviljoen.
Een bezoek aan de museumwoning bieden wij op twee manieren aan:
–  Onder begeleiding van een gids, elke donderdag t/m zondag, start om 14.30 uur.
–  Zelfstandig met behulp van een audiotour, elke vrijdag en zaterdag, start om 12.30 uur.
Het bezoek aan de museumwoning start in beide gevallen in het Van Eesteren Paviljoen.

Daarnaast programmeren wij uiteenlopende andere activiteiten, waaronder lezingen, workshops, fiets- en wandeltochten rondom thema’s en vaarsafari’s. Zie voor ons volledige programma de agenda op deze website.

In het Van Eesteren Museum gelden de volgende kortingspassen en -kaarten: CJP, studentenkaart (mbo, hbo, universiteit), Museumkaart, Stadspas Amsterdam, Dagkaart Van Eesteren Paviljoen en Jaarkaart Van Eesteren Paviljoen.
Houders van een kortingspas of -kaart moeten de pas of kaart meenemen naar het museum en hem samen met het ticket bij de kaartcontrole aan de balie laten controleren en/of scannen.
Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang tot het museum.

In onze museumwinkel verkopen wij cadeaubonnen voor ons museum en onze activiteiten. Met een cadeaubon boekt u zelf via onze website uw ticket voor de betreffende activiteit. Op de webpagina Aanbod en prijzen leest u hoe u uw ticket boekt.

Adres en route
Van Eesteren Museum
Noordzijde 31 (tegenover BP Sloterplas)
1064 GV  Amsterdam
Google Maps 
E-mail: info@vaneesterenmuseum.nl
Telefoon: 020-4471857

Een volledige routebeschrijving vindt u op de pagina Adres en route.

Toegankelijkheid
Het Van Eesteren Museum is grotendeels toegankelijk voor bezoekers met een beperking. In het hele museum heeft per rolstoelgebruiker één begeleider gratis toegang. De rolstoelgebruiker moet voor zichzelf vooraf een ticket reserveren. De begeleider hoeft voor zichzelf vooraf geen ticket te reserveren; hij/zij valt onder het ticket van de rolstoelgebruiker.

Hulphonden zijn toegestaan in het museum, maar overige (huis)dieren niet.

Let op: de museumwoning is niet toegankelijk met een rolstoel of scootmobiel.

Alle informatie over de toegankelijkheid van het museum vindt u op de pagina Toegankelijkheid.

Groepsbezoek
Groepsbezoek aan het museum en/of deelname aan activiteiten is mogelijk. Een bezoek en/of deelname met een groep binnen ons reguliere aanbod, kunt u zelf regelen door vooraf online tickets te reserveren via onze website. In de informatie op onze website over het bezoek en/of de betreffende activiteit, vindt u het maximum aantal bezoekers/deelnemers dat per keer kan deelnemen.

Bij een groep met schoolgaande kinderen (basis- en middelbareschoolleeftijd) dient per 8 kinderen tenminste één begeleider in het museum aanwezig te zijn.

Een bezoek aan het museum en/of deelname aan een activiteit buiten ons reguliere aanbod is alleen mogelijk op afspraak en buiten onze reguliere openingstijden. Zoekt u bijvoorbeeld een (museum/woning)bezoek, wandeling of tocht op maat? Of heeft u vragen over (speciale) arrangementen? Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden. U kunt hierover contact opnemen met onze afdeling Boekingen via e-mailadres boekingen@vaneesterenmuseum.nl, of telefonisch via 020 – 447 1857 tijdens openingstijden van het museum, donderdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Schoolbezoek
Voor schoolbezoek verwijzen wij graag naar de pagina Educatie.

Zaalverhuur
Het is mogelijk buiten de reguliere openingstijden ruimte(n) van het museum te huren. Meer informatie hierover vindt u op de webpagina Locatie en zaalverhuur.

Algemene voorwaarden
Op elk bezoek aan het museum en op elke deelname aan een door het museum georganiseerde activiteit, zijn voorwaarden van toepassing. Lees ze voorafgaand aan uw bezoek op de pagina Algemene voorwaarden.

Sociale media
facebook Facebook /VanEesterenmuseum
twitter Twitter /Eesterenmuseum
 Instagram /VanEesterenmuseum

Klik op de kaart om hem uit te vergroten.