Aanbod en prijzen

Wat wij bieden

Het Van Eesteren Museum bestaat uit een binnenmuseum, een buitenmuseum en een jaren 50 museumwoning.

Ons binnenmuseum bevindt zich in het Van Eesteren Paviljoen aan de Sloterplas. Het bevat onze vaste tentoonstelling en wisseltentoonstellingen en is de locatie voor Van Eesteren Gesprekken en veel van onze andere activiteiten.

Het buitenmuseum bestaat uit de buurt waarin het paviljoen ligt, Tuinstad Slotermeer. Vier keer per week kun je met ons op stap door Slotermeer, dat gedeeltelijk beschermd stadsgezicht is. Onze gidsen laten je zien waar het bijzondere verscholen zit in deze op het eerste oog zo alledaagse buurt. Ze laten je zien waar Steffa danste en waarom je heuvel op moet om bij de Burgemeester Van Tienhovengracht te komen. Naast deze vaste wandeling door Slotermeer, organiseert het museum ook regelmatig wandel-, fiets-, boot en bustochten rondom een speciaal thema of door één van de andere tuinsteden van Amsterdam.

Onze museumwoning is de volledig ingerichte jaren 50 woning aan de Freek Oxstraat. Vier keer per week kun je met een gids terug in de tijd. In de woning stap je namelijk direct in de jaren 50 zodra je op het sisal vloerkleed staat en de Philips grammofoonspeler in het Tomado-rek ziet staan. Je beleeft er de jaren waarin geluk heel gewoon was.

Daarnaast bieden wij lezingen, workshops, educatieprojecten, mogelijkheden voor een bezoek op maat en zaalverhuur.

Voor exacte data, tijden, locaties en meer informatie over al onze activiteiten verwijzen wij naar de agenda op onze website.

 


 

Tickets en prijzen

► Alle tickets zijn inclusief entree tot het Van Eesteren Binnenmuseum (het Van Eesteren Paviljoen) op diezelfde dag.
► Al onze wandelingen en tochten vinden plaats onder begeleiding van een gids, met uitzondering van het zelfstandig bezoek aan de museumwoning (met audiotour).
► Wij vragen al onze bezoekers vooraf online een ticket te reserveren via onze website.
► Tickets voor alle onderdelen van het museum en al onze activiteiten zijn verkrijgbaar via onze website.

1: Kortingstarief
Het kortingstarief geldt voor houders van een geldige CJP, studentenkaart (mbo, hbo, universiteit), Museumkaart, ICOM-kaart, Stadspas Amsterdam, Dagkaart Van Eesteren Paviljoen en Jaarkaart Van Eesteren Paviljoen. Zij moeten de (kortings)kaart of -pas meenemen naar het museum om hem samen met het ticket bij de kaartcontrole aan de balie te laten controleren en/of scannen.

2: Ook gratis tickets vooraf reserveren
Vooraf een ticket reserveren is verplicht. Ook bezoekers die gratis naar binnen mogen bij het Van Eesteren Paviljoen of gratis mogen deelnemen aan een activiteit, moeten vooraf een ticket reserveren via onze website. Dit geldt voor houders van een (kortings)kaart of -pas, voor kinderen t/m 12 jaar en voor bezoekers van gratis lezingen en activiteiten.

3: Geen vaarsafari voor kinderen t/m 12 jaar
Op grond van veiligheidsvoorschriften mogen kinderen t/m 12 jaar niet deelnemen aan de vaarsafari.

4: Van Eesteren Gesprek
Een ticket voor een Van Eesteren Gesprek geeft alleen recht op toegang tot het Van Eesteren Paviljoen gedurende het betreffende gesprek. Het geldt niet als Dagkaart Van Eesteren Paviljoen en geeft geen recht op het gebruik van het kortingstarief voor andere activiteiten op diezelfde dag.

Boek hier uw tickets voor het museum.

 


 

Aanvullende informatie over tickets en prijzen

Alle onze tickets zijn inclusief entree tot het Van Eesteren Binnenmuseum (het Van Eesteren Paviljoen) op diezelfde dag. Een ticket voor betaalde activiteiten geldt als Dagkaart Van Eesteren Paviljoen en geeft recht op het gebruik van het kortingstarief bij het reserveren van andere activiteiten op diezelfde dag.
Een ticket voor een gratis activiteit, zoals het Van Eesteren Gesprek, geeft alleen recht op toegang tot het Van Eesteren Paviljoen gedurende de betreffende activiteit. Het geldt niet als Dagkaart Van Eesteren Paviljoen en geeft geen recht op het gebruik van het kortingstarief.

Bezoekers die willen deelnemen aan meerdere activiteiten op één dag, hoeven slechts eenmaal voor de entree tot het binnenmuseum te betalen.
Na aanschaf van een ticket inclusief entree paviljoen, kunnen zij voor tickets voor overige activiteiten op die dag gebruikmaken van het kortingstarief. Bij de kaartcontrole aan de balie van het museum moeten beide tickets worden getoond. Als bezoekers daarbij gebruik maken van een kortingspas, moeten zij bij de kaartcontrole ook deze pas laten controleren en/of scannen.

Het kortingstarief geldt voor houders van een geldige:
CJP, studentenkaart (mbo, hbo, universiteit), Museumkaart, Stadspas Amsterdam, ICOM-kaart, Dagkaart Van Eesteren Paviljoen en Jaarkaart Van Eesteren Paviljoen.
Let op:
Een ticket voor het kortingstarief is alleen geldig samen met – en op vertoon van – de betreffende kortingspas of Dag-/Jaarkaart Van Eesteren Paviljoen. Houders van zo’n pas of kaart moeten deze meenemen naar het museum om hem samen met het ticket bij de kaartcontrole aan de balie te laten controleren en/of scannen. Als de kortingspas of kaart niet kan worden getoond bij de ticketcontrole, moet de korting van € 4,00 alsnog worden bijbetaald.

Jaarkaart Van Eesteren Paviljoen: € 20,00
De Jaarkaart Van Eesteren Paviljoen geeft een jaar lang gratis toegang tot het Van Eesteren Paviljoen en recht op het kortingstarief voor alle tochten en activiteiten. De jaarkaart is alleen verkrijgbaar aan de balie van het museum.

Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang tot het binnenmuseum, de wandelingen en fietstochten en de museumwoning.
Op grond van veiligheidsvoorschriften mogen kinderen t/m 12 jaar niet deelnemen aan de vaarsafari.

Cadeaubonnen
In onze museumwinkel verkopen wij cadeaubonnen voor ons vaste aanbod: een bezoek aan het Van Eesteren Paviljoen, een wandeling door het Van Eesteren Buitenmuseum en een bezoek aan de Van Eesteren Museumwoning. Een leuk doe-cadeau voor jong en oud.

Met een cadeaubon boekt u zelf via onze website uw ticket voor de betreffende activiteit. Op een door u gekozen datum en tijdstip.

Zo boekt u, met een cadeaubon, uw ticket op onze website:
–  Ga op onze website naar de webpagina Agenda.
–  Klik op de activiteit waarvoor de cadeaubon geldig is.
–  Op de webpagina van de activiteit, klikt u op de link naar de tickets.
–  Op de ticketpagina selecteert u het juiste ticket dat u wilt boeken en vult u onderaan de pagina de kortingscode in die op uw cadeaubon staat vermeld.
–  Klik na het invullen van de kortingscode op de knop ‘Controleer’ en doorloop verder het volledige boekingsproces tot en met het einde.
–  U krijgt uw ticket toegestuurd via e-mail.

Heeft u vragen over het verzilveren van een cadeaubon? Dan kunt u ons bereiken via e-mailadres info@vaneesterenmuseum.nl of tel.nr. 020 – 447 1857 (tijdens openingstijden van het museum).

Vooraf een ticket reserveren. Ook kinderen t/m 12 jaar en bezoekers die met een kortingspas gratis naar binnen mogen bij het Van Eesteren Paviljoen, vragen wij vooraf online een ticket te reserveren via onze website.

In het museum kunt u uitsluitend betalen met PIN en/of contactloos.

Waar zijn tickets verkrijgbaar?
Tickets voor alle onderdelen van het museum en al onze activiteiten zijn verkrijgbaar via onze website:
Boek hier uw tickets voor het museum

Let goed op bij het boeken van tickets. Eenmaal geboekte tickets en toegangsbewijzen voor het museum en de activiteiten, kunnen niet worden geruild of gerestitueerd.

 


 

Coronamaatregelen
Sinds 25 februari 2022 gelden in ons museum geen beperkende coronamaatregelen meer. Voor ieders veiligheid vragen wij bezoekers wel de basisregels en hygiënemaatregelen te respecteren.

 


 

Aanvullende informatie over ons aanbod

Binnenmuseum (het Van Eesteren Paviljoen)

De entree tot het binnenmuseum is inbegrepen in al onze tickets (op diezelfde dag van het ticket).

Buitenmuseum: wandelingen en (fiets)tochten

Al onze wandelingen en (fiets)tochten vinden plaats onder begeleiding van een gids.

De vaste wandeling in buitenmuseum Slotermeer bieden wij aan om 13.00 uur op alle dagen dat wij open zijn. U verzamelt bij het binnenmuseum waarvandaan u samen met de gids langs de route loopt. De wandeling eindigt weer bij het binnenmuseum.

Let op: voor sommige wandelingen en tochten wordt niet verzameld bij het binnenmuseum, maar op een andere locatie. Let bij het boeken van een activiteit goed op de start- of verzamellocatie en check onze website voor de juiste informatie.

Museumwoning

De museumwoning kan op twee manieren worden bezocht:
–  Onder begeleiding van een gids: elke donderdag t/m zondag, start om 14.30 uur.
–  Zelfstandig met behulp van een audiotour: elke vrijdag en zaterdag, start om 12.30 uur.

Bij beide manieren start uw bezoek in het binnenmuseum waarvandaan u, samen met de gids of zelfstandig, naar de woning loopt (10-15 min.).

Van Eesteren Gesprek

Dit is een gesprek over onderwerpen uit de geschiedenis, het heden of de toekomst van de tuinsteden en vindt meestal plaats in het binnenmuseum. De gesprekken zijn gratis toegankelijk, maar reserveer daarvoor een ticket via onze ticketpagina. Aanmelden is niet vrijblijvend, wij rekenen op uw komst. Bent u alsnog verhinderd? Geef dit dan door via info@vaneesterenmuseum.nl. Voor exacte data, tijden en onderwerpen van deze gesprekken verwijzen wij naar de agenda op onze website.

Groepsbezoek en zaalverhuur

Voor informatie over groepsbezoek verwijzen wij graag naar de pagina Plan je bezoek op deze website.
Voor informatie over zaalverhuur verwijzen wij graag naar de pagina Locatie en zaalverhuur op deze website.

Schoolbezoek

Voor informatie over schoolbezoek verwijzen wij graag naar de pagina Educatie op deze website.

 


 

Toegankelijkheid met een beperking

Het Van Eesteren Museum is grotendeels toegankelijk voor bezoekers met een beperking. In het hele museum heeft per rolstoelgebruiker één begeleider gratis toegang. Net als alle andere bezoekers van het museum moet de rolstoelgebruiker voor zichzelf vooraf een ticket reserveren. De begeleider hoeft voor zichzelf vooraf geen ticket te reserveren; hij/zij valt onder het ticket van de rolstoelgebruiker.
Let op: de museumwoning is niet toegankelijk met een rolstoel of scootmobiel.
Hulphonden zijn toegestaan in het museum, maar overige (huis)dieren niet.

Lees hier alle informatie over de toegankelijkheid van het museum.

 


 

Het Van Eesteren Museum is een stichting, een non-profit organisatie met een culturele doelstelling. Met de aanschaf van een ticket, dag- of jaarkaart ondersteunt u het Van Eesteren Museum.