Binnenmuseum

Met ingang van 10 juni 2021 is het museum weer geopend voor bezoekers. Meer informatie vindt u hier.

Let op: van 8 juli t/m 29 september 2021 is onze vaste tentoonstelling over Cornelis van Eesteren en de Westelijke Tuinsteden tijdelijk niet te bezichtigen. Lees hierover meer informatie.

 

Informatie- en startpunt
Het Van Eesteren Binnenmuseum is hét informatiepunt over het cultuurhistorisch erfgoed van stedenbouwkundige Cornelis van Eesteren en de bijzondere stedenbouwkundige opzet van de tuinsteden. Er zijn verschillende tentoonstellingen te bekijken. Er zijn boeken en documentatie in te zien over het werk van Van Eesteren: de naoorlogse stedenbouw en architectuur in Amsterdam. Er is een kleine winkel waar boeken en fiets- en wandelkaarten te koop zijn. En aan de bar wordt koffie en thee geschonken. Ook is het binnenmuseum het startpunt van de meeste van onze begeleide wandelingen en excursies.

Bezoek het binnenmuseum
Het binnenmuseum bevindt zich in het Van Eesteren Paviljoen aan Noordzijde 31 in Amsterdam Nieuw-West aan de Sloterplas.
Het paviljoen is geopend voor publiek elke donderdag t/m zondag, van 12.00 – 17.00 uur.
Lees hier meer over het bezoek aan het Van Eesteren Paviljoen.

Corona
In het hele museum gelden maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ze gelden voor elk bezoek aan ons museum en elke deelname aan onze activiteiten. En zijn van kracht tot nader order.
– Voor het binnenmuseum gelden twee tijdsloten:
12.00 – 14.30 uur en 14.30 – 17.00 uur.
– Per tijdslot zijn maximaal 25 tickets voor het binnenmuseum beschikbaar.
– Uw ticket geeft recht op verblijf in het paviljoen gedurende uw tijdslot. Binnen uw tijdslot kunt u zelf kiezen hoe laat u naar binnen gaat, aan het einde van uw tijdslot vragen wij u het paviljoen te verlaten.

Lees hier onze coronarichtlijnen en -maatregelen voorafgaand aan het reserveren van tickets en voorafgaand aan uw bezoek.

Algemene bezoekinformatie
Kijk op de pagina Plan je Bezoek om u voor te bereiden op uw bezoek.

 

Koop tickets bezoek paviljoen

Van Eesteren Paviljoen, Foto: Luuk KramerVan Eesteren Paviljoen, Foto: Luuk KramerVan Eesteren Paviljoen, Foto: Luuk KramerVan Eesteren Paviljoen, Foto: Luuk Kramer