Coronamaatregelen

In verband met het coronavirus (COVID-19) is het Van Eesteren Museum tijdelijk gesloten voor bezoekers. Meer informatie vindt u hier.

 

Welkom in het Van Eesteren Museum!

Een veilig en prettig bezoek voor iedereen heeft onze hoogste prioriteit. Om dit te kunnen garanderen, volgen wij de maatregelen van de rijksoverheid, hanteren wij de algemene hygiënerichtlijnen van het RIVM en hebben wij extra (hygiëne)maatregelen getroffen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.
Ook is voor alle onderdelen van het museum slechts een beperkt aantal tickets per dag beschikbaar. Tickets kunnen alleen vooraf online worden gereserveerd via onze website. Zie voor meer informatie daarover op deze pagina punt 3. Tickets.

Op deze pagina vindt u alle informatie die belangrijk is voor uw bezoek met ingang van 20 juni 2020.

1. ALGEMENE HYGIËNEMAATREGELEN
De veiligheid van onze bezoekers, vrijwilligers en medewerkers heeft onze hoogste prioriteit.
Daarom volgt het Van Eesteren Museum de algemene richtlijnen van het RIVM om verspreiding van het coronavirus te voorkomen op. Wij vragen al onze bezoekers deze richtlijnen ook op te volgen:
–  Blijf thuis bij gezondheidsklachten, zoals neusverkoudheid, een loopneus, niezen, hoesten en keelpijn, of als u een verhoging van uw lichaamstemperatuur heeft (tot 38 graden Celsius) of koorts (38 graden Celsius of meer) en laat u testen.
–  Blijf ook thuis als een van de leden van uw huishouden deze verschijnselen vertoont.
–  Was uw handen regelmatig met water en zeep.
–  Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
–  Gebruik papieren zakdoekjes om uw neus te snuiten en gooi deze direct daarna weg.
–  Schud geen handen.
–  Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) tot anderen die niet tot uw eigen huishouden behoren.

2. EXTRA MAATREGELEN TEGEN CORONA
Naast de richtlijnen van het RIVM gelden in het museum extra richtlijnen en heeft het museum extra maatregelen getroffen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:
– Wij hanteren maximale aantallen bezoekers;
– Een groep met personen uit verschillende huishoudens mag maximaal bestaan uit 4 personen (kinderen t/m 12 jaar tellen daarbij niet mee);
– Aan onze buitenactiviteiten mogen maximaal 3 personen gelijktijdig deelnemen;
– Al onze bezoekers van 13 jaar en ouder zijn verplicht een mondkapje te dragen in al onze binnenruimten;
– Het paviljoen kent gescheiden in- en uitgangen;
– In het museum wordt extra schoongemaakt en staat desinfecterende handgel ter beschikking aan bezoekers;
– Objecten in de museumwoning mogen tijdelijk niet worden aangeraakt;
– In het museum kan alleen worden betaald met PIN of contactloos.

Mondkapje op in het museum
Voor al onze bezoekers van 13 jaar en ouder is het verplicht een mondkapje te dragen in al onze binnenruimten. Wij vragen bezoekers zelf voor een mondkapje te zorgen. Het museum voorziet niet in mondkapjes.

Faciliteiten in het museum die momenteel wel of niet beschikbaar zijn
Wel beschikbaar: de museumwinkel, het museumcafé (alleen voor consumpties to go) en één toilet in het paviljoen zijn open voor bezoekers.
Groepsbezoek en zaalverhuur zijn onder bepaalde voorwaarden mogelijk. Lees daarover meer op de pagina Plan je bezoek.
Niet beschikbaar: de bibliotheek is momenteel gesloten, ook vervalt het schenkingsspreekuur vervalt. Het toilet in de museumwoning kan niet worden gebruikt. Tickets voor het museum en onze activiteiten zijn niet verkrijgbaar aan de balie, maar alleen online via onze website.

Toegankelijkheid met een beperking
Ook tijdens deze maatregelen is het Van Eesteren Museum even toegankelijk voor bezoekers met een beperking als voorheen, met één uitzondering: in de museumwoning is het aanraken van interieurobjecten tijdelijk niet toegestaan in verband met hygiëne. Lees hier meer over de toegankelijkheid van het museum met een beperking.

Onze coronarichtlijnen op een rij
Lees onze coronarichtlijnen (.pdf) nauwkeurig voorafgaande aan uw bezoek. Ze gelden voor elk bezoek aan ons museum en elke deelname aan onze activiteiten. En zijn van kracht tot nader order. Bovenop deze richtlijnen geldt met ingang van dinsdag 29 september 2020 de verplichting voor al onze bezoekers van 13 jaar en ouder om in alle binnenruimten van ons museum een mondkapje te dragen.
Met het reserveren van een ticket gaat u akkoord met deze richtlijnen.

Onze coronarichtlijnen zijn gepubliceerd op onze website en zijn op meerdere plekken in het museum goed zichtbaar opgehangen.

Lees hier onze coronarichtlijnen (.pdf) op een rij.

3. TICKETS
Om al onze bezoekers een veilig en prettig bezoek te kunnen garanderen, reguleren wij met ingang van 20 juni actief het maximale aantal bezoekers dat gelijktijdig in het museum aanwezig mag zijn. Voor een bezoek aan ons paviljoen zijn maximaal 20 tickets per tijdslot beschikbaar. Voor de wandeling in het buitenmuseum en het bezoek aan de museumwoning zijn elk maximaal 3 tickets per dag beschikbaar.
(Tickets voor de wandeling en het woningbezoek zijn inclusief entree tot het paviljoen.)

Tickets vooraf online reserveren
Tickets voor zowel het museum als onze activiteiten kunnen alleen vooraf via onze website worden gereserveerd. Een bezoek aan het museum of deelname aan een activiteit zonder voorafgaande reservering is niet mogelijk. Dit geldt voor iedereen, ook voor kinderen t/m 12 jaar en houders van een Stadspas Amsterdam of andere (kortings)passen.

Een uitzondering op het vooraf reserveren van een ticket geldt voor begeleiders van rolstoelgebruikers. Per rolstoelgebruiker heeft één begeleider gratis toegang tot het Van Eesteren Museum. Dat geldt voor het bezoek aan het paviljoen, maar ook voor de wandeling door het buitenmuseum en het bezoek aan de museumwoning. Omdat rolstoelgebruiker en begeleider zich dicht bij elkaar voortbewegen, tellen wij beide bezoekers als één bezoeker; de rolstoelgebruiker.
De rolstoelgebruiker reserveert vooraf online alleen een ticket zichzelf. De begeleider valt onder het ticket van de rolstoelgebruiker, lift daarop mee, en hoeft geen eigen ticket te reserveren.
Vertel als rolstoelgebruiker aan onze medewerker(s) bij de kaartcontrole alstublieft duidelijk wie uw begeleider is.

Bezoek aan Van Eesteren Paviljoen: twee tijdsloten
Voor het bezoek aan het Van Eesteren Paviljoen gelden per openingsdag twee tijdsloten:
1: 12.00 – 14.30 uur
2: 14.30 – 17.00 uur

Voor elk tijdslot zijn in totaal 20 tickets beschikbaar (dit is inclusief kinderen t/m 12 jaar en houders van kortingspassen). In het boekingsproces kunt u kiezen voor een van deze tijdsloten.
Tickets voor de wandeling en het woningbezoek zijn inclusief entree tot het paviljoen in het betreffende tijdslot (zie hieronder de informatie over de wandeling en het woningbezoek).

Uw ticket geeft alleen recht op verblijf in het paviljoen gedurende uw tijdslot. Binnen uw tijdslot kunt u zelf kiezen hoe laat u naar binnen gaat, aan het einde van uw tijdslot vragen wij u het paviljoen te verlaten.

Wandeling in het buitenmuseum Slotermeer (start om 13.00 uur): tijdslot 1
De wandeling in het buitenmuseum Slotermeer (start om 13.00 uur) vindt plaats in het eerste tijdslot. Deelnemers aan de wandeling kunnen voorafgaand aan de wandeling de tentoonstelling in het paviljoen bezoeken, vanaf 12.00 uur, maar niet na afloop. De ontmoeting tussen de wandelgids en de deelnemers vindt plaats in het paviljoen. Om 13.00 start de wandeling.
Let op: na afloop van de wandeling mogen de deelnemers helaas niet meer naar binnen bij het paviljoen. Ook niet voor een kopje koffie of toiletbezoek. De tijdsloten en het maximale aantal bezoekers dat per tijdslot binnen mag zijn, laten dit helaas niet toe. Bij terugkeer na de wandeling (rond 14.30 uur) gaat het tweede tijdslot in. Het ticket voor de wandeling geeft daartoe geen toegang.

Bezoek aan de museumwoning, met een gids (start om 14.30 uur): tijdslot 2
Het bezoek aan de museumwoning onder begeleiding van een gids (start om 14.30 uur) vindt plaats in het tweede tijdslot.
Deelnemers verzamelen bij aanvang van het tweede tijdslot in het paviljoen. Daar ontmoeten de woninggids en de deelnemers elkaar en start het bezoek aan de museumwoning. Zij kunnen na afloop van het woningbezoek de tentoonstelling in het paviljoen bezoeken (tot 17.00 uur). Voorafgaand aan het woningbezoek kan dit niet. Tot 14.30 uur geldt tijdslot 1 waartoe het ticket voor de museumwoning geen toegang geeft.
Let op: voorafgaand aan het woningbezoek mogen de deelnemers niet eerder naar binnen dan 14.30 uur. Tot 14.30 uur geldt tijdslot 1. Het ticket voor de museumwoning geeft daartoe geen toegang.

Bezoek aan de museumwoning, zelfstandig met audiotour (start om 12.30 uur): tijdslot 1
Het zelfstandig bezoek aan de museumwoning met behulp van een audiotour (start om 12.30 uur) vindt plaats in het eerste tijdslot.
Deelnemers starten het bezoek aan de museumwoning in het paviljoen. Zij kunnen voorafgaand aan het woningbezoek de tentoonstelling in het paviljoen bezoeken (tot 12.30 uur). Na afloop van het woningbezoek kan dit niet. Vanaf 14.30 uur geldt tijdslot 2 waartoe het ticket voor het zelfstandig woningbezoek geen toegang geeft.

Maximaal 5 min. voor aanvang van tijdslot aanwezig
Kom maximaal 5 min. voor aanvang van uw tijdslot naar het museum om rijvorming voor de entree te voorkomen. U hoeft niet perse bij aanvang van uw tijdslot het paviljoen te betreden. Een geldig ticket voor het paviljoen geeft u gedurende het gehele tijdslot recht op toegang en verblijf in het paviljoen. Aan het einde van uw tijdslot vragen wij u het paviljoen te verlaten.

Uiterlijk 5 min. voor aanvang van activiteit aanwezig
Wij vragen u uiterlijk 5 min. voor aanvang van uw activiteit aanwezig te zijn op de startlocatie.
De wandeling door het buitenmuseum en het bezoek aan de museumwoning starten in het paviljoen.

Bij het bezoek aan de museumwoning onder begeleiding van een gids (start om 14.30 uur) beseffen wij ons dat de aanvangstijd van tijdslot 2 gelijk is aan de starttijd van het bezoek aan de woning. Wij vragen u maximaal 5 minuten voor aanvang van dit tijdslot bij het paviljoen aanwezig te zijn. Onze woninggidsen weten precies hoeveel bezoekers een ticket voor de woning hebben gereserveerd en zullen wachten tot alle deelnemers aanwezig zijn. Bent u onverhoopt vertraagd en dreigt u te laat te komen? Laat ons dit dan zo snel mogelijk weten door te bellen met het museum op 020 – 447 1857. De gids kan dan tijdig nadenken over een oplossing.

Reserveer hier tickets voor paviljoen, wandeling en woningbezoek

4. KORTINGSPASSEN: PAS MEENEMEN
Ook houders van een CJP, studentenkaart (mbo, hbo, universiteit), Museumkaart, Stadspas Amsterdam, Dagkaart Van Eesteren Paviljoen en Jaarkaart Van Eesteren Paviljoen moeten vooraf een ticket reserveren via onze website. Daarnaast moeten zij de kaart of (kortings)pas meenemen naar het museum om hem samen met het ticket bij de kaartcontrole aan de balie te laten controleren en/of scannen.

5. WAT KUNT U ZELF DOEN?
–  Volg de richtlijnen van het RIVM op.
–  Blijf thuis als u last heeft van de genoemde gezondheidsklachten of als u tot een risicogroep behoort.
–  Blijf ook thuis als een van de leden van uw huishouden deze klachten of verschijnselen heeft.
–  U bent van harte welkom als u (en uw huisgenoten) tenminste 24 uur klachtenvrij bent.
–  Kom bij voorkeur alleen naar het Van Eesteren Museum, of met leden uit uw eigen huishouden.
–  Kom met eigen vervoer of lopend naar het museum. Gebruik het openbaar vervoer alleen als het echt niet anders kan.

6. VEELGESTELDE VRAGEN
Lees hier de veelgestelde vragen over onze richtlijnen en maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus en de antwoorden daarop.

7. CONTACT
Heeft u vragen over onze maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus, het reserveren van tickets of andere zaken met betrekking tot uw bezoek? Neem dan contact met ons op via e-mailadres info@vaneesterenmuseum.nl, of telefonisch via 020 – 447 1857 tijdens openingstijden van het museum, donderdag t/m zondag, van 12.00 tot 17.00 uur.

8. MEER INFORMATIE
Meer informatie over het coronavirus (COVID-19), de richtlijnen van het RIVM en de maatregelen van de Rijksoverheid tegen het coronavirus vindt u hier.