Workshops

Workshops voor jong en oud
In de schoolvakanties biedt het Van Eesteren Museum creatieve workshops aan. Kijk in onze agenda voor het actuele aanbod van de workshops of bekijk hieronder alvast een selectie van ons aanbod:

Van speeltoestel naar kunstwerk
In deze workshop maken we van het grote speeltoestel van Aldo van Eyck voor het museum een tijdelijk mozaïekkunstwerk. We gebruiken verschillende technieken, kleuren, vormen en materialen. (verf, stift, hout, karton, tape etc.). Alle losse onderdelen voegen we samen tot één groot kunstwerk aan het Aldo van Eyck speeltoestel. Buiten voor het Van Eesteren Museum. Deze workshop is geschikt voor jong en oud, alleen of samen met een groepje. Iedereen is welkom, ook wie nog nooit creatief met materialen heeft gewerkt. Plezier in samen kunst maken en elkaar ontmoeten staan voorop. De workshop vindt bij goed weer buiten plaats.

Deze workshop is geschikt en toegankelijk voor jong en oud.

LEGO-Lab: Bouw je eigen stad of huis
Voel jezelf even stedenbouwer in de geest van Cornelis van Eesteren. Je maakt in een team een stedenbouwkundig ontwerp met LEGO. Na een korte introductie over de stedenbouwkundige ideeën van Cornelis van Eesteren ga je in een klein team aan de slag als stedenbouwer. Elk team ontwerpt een wijk. Welke keuzes maken jullie bij de inrichting van de wijk? Als de wijk af is leggen we de wijken tegen elkaar aan, maken er foto’s van, bekijken elkaars wijk en leggen elkaar uit hoe we tot onze keuzes gekomen zijn. En natuurlijk krijg je ook deskundig commentaar op je ontwerp.Maar je kunt ook gewoon iets moois gaan bouwen van LEGO. Bijvoorbeeld een mooi huis.

Deze workshop is geschikt en toegankelijk voor jong en oud.

Kunstworkshop voor het hele gezin (winter)
Onze kunstdocent neemt je mee in de wereld van architect Cornelis van Eesteren, die geloofde dat goed en fijn wonen gepaard gaat met licht, lucht en ruimte. Na een korte rondleiding door het museum ga je naar buiten en maak je met je telefoon foto’s van de lucht, de wolken en de spectaculaire Sloterplas. Geïnspireerd door deze beelden maak je vervolgens een eigen schilderij waarin het accent vooral komt te liggen op het leren schilderen van luchten. Aan het einde van de workshop staat de warme chocomel klaar bij een gezellige vuurkorf. Verwonder je over je omgeving, leer dat je meer kunt dan je denkt, en vooral: geniet van elkaars creativiteit en gezelschap!

Deze workshop is geschikt en toegankelijk voor kinderen vanaf 6 jaar.

Winnaars Speelse Prijs Noordmansschool. Foto: Victorien Koningsberger.Vrijwilliger Christiaan met Basisschool-scholieren in het Buitenmuseum. Foto: Victorien Koningsberger.