Schenken van objecten

Het Van Eesteren Museum en de Van Eesteren Museumwoning zijn mede ingericht met meubels en gebruiksvoorwerpen die aan het Van Eesteren Museum zijn geschonken door betrokken buurtbewoners en geïnteresseerden die het museum en de woning een warm hart toedragen. Heeft u een mooi meubelstuk of een leuk voorwerp uit de jaren 50 en wilt u dat ook schenken aan het Van Eesteren Museum? Hier leest u hoe dat kan.

Het schenkingsspreekuur
Heeft u nog een mooi meubelstuk of een leuk voorwerp uit de jaren 50 op zolder staan en wilt u het Van Eesteren Museum een warm hart toedragen? Regelmatig nemen wij schenkingen aan die tentoongesteld kunnen worden in de Van Eesteren Museumwoning of in het Van Eesteren Paviljoen.

Iedere eerste donderdag van de maand* heeft onze schenkingscoördinator een schenkingsspreekuur tussen 12.00 – 14.00 uur. Mail uw eventuele schenking met een duidelijke omschrijving en met foto’s naar: schenkingen@vaneesterenmuseum.nl. De schenkingscoördinator neemt dan contact met u op. Tijdens het spreekuur kunt u ook bellen met de schenkingscoördinator of langskomen in het Van Eesteren Paviljoen.

E-mail: schenkingen@vaneesterenmuseum.nl

Bellen: 020-4471857

Langskomen: Iedere eerste donderdag van de maand*, 12.00 – 14.00 uur, in het Van Eesteren Paviljoen, Noordzijde 31, Amsterdam

* De spreekuren komen voorlopig te vervallen als gevolg van de maatregelen van het museum om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Lees hier meer informatie over onze coronarichtlijnen en -maatregelen. Wel nemen wij schenkingen via e-mail in behandeling.

Informatie over het bezoeken van de museumwoning vind je hier

Eetkamer Museumwoning Van Eesteren Museum. Foto © Thomas Heere.