Over het museum

Laat je verrassen door ons cultuurhistorisch erfgoed
Ontdek de wederopbouwarchitectuur en -kunst van Amsterdam

Het Van Eesteren Museum laat je kennismaken met het cultuurhistorisch erfgoed van stedenbouwkundige Cornelis van Eesteren. Zijn werk is een van de hoogtepunten in de naoorlogse stedenbouw en architectuur in Amsterdam. In Nieuw-West, in Buitenveldert en in delen van Amsterdam-Noord is de bijzondere ruimtelijke opzet, ontworpen door Van Eesteren nog altijd voelbaar.

Het Van Eesteren Museum bevindt zich in het Van Eesteren Paviljoen aan Noordzijde 31 aan de Sloterplas in Amsterdam Nieuw-West en is hèt informatiepunt over de bijzondere stedenbouwkundige opzet van de tuinsteden. Er is een buitenmuseum, een binnenmuseum en een jaren vijftig-museumwoning. Het museum organiseert veel verschillende wandelingen, excursies, gesprekken en andere activiteiten. Het dankt zijn bestaan aan de inzet van veel betrokken buurtbewoners en vrijwilligers.

Kaart van het Algemeen UItbreidingsplan van Amsterdam (AUP), Dienst der Publieke Werken, 1935. Eetkamer Museumwoning Van Eesteren Museum. Foto © Thomas Heere. Prentbriefkaart. Amsterdam W., Burgemeester de Vlugtlaan; circa 1960.