Over het museum

Met ingang van 10 juni 2021 is het museum weer geopend voor bezoekers. Meer informatie vindt u hier.

Let op: van 8 juli t/m 29 september 2021 is onze vaste tentoonstelling over Cornelis van Eesteren en de Westelijke Tuinsteden tijdelijk niet te bezichtigen. Lees hierover meer informatie.

 

Laat je verrassen door ons cultuurhistorisch erfgoed
Ontdek de wederopbouwarchitectuur en -kunst van Amsterdam

Het Van Eesteren Museum laat je kennismaken met het cultuurhistorisch erfgoed van stedenbouwkundige Cornelis van Eesteren. Zijn werk is een van de hoogtepunten in de naoorlogse stedenbouw en architectuur in Amsterdam. In Nieuw-West, in Buitenveldert en in delen van Amsterdam-Noord is de bijzondere ruimtelijke opzet, ontworpen door Van Eesteren nog altijd voelbaar.

Het Van Eesteren Museum bevindt zich in het Van Eesteren Paviljoen aan Noordzijde 31 aan de Sloterplas in Amsterdam Nieuw-West en is hét informatiepunt over de bijzondere stedenbouwkundige opzet van de tuinsteden. Er is een buitenmuseum, een binnenmuseum en een jaren vijftig-museumwoning. Het museum organiseert veel verschillende wandelingen, excursies, gesprekken en andere activiteiten. Het dankt zijn bestaan aan de inzet van veel betrokken buurtbewoners en vrijwilligers.

Lees hier meer over het ontstaan van het museum.

2020: het Van Eesteren Museum bestaat 10 jaar
Het Van Eesteren Museum bestaat in 2020 10 jaar en viert dat jubileum met een speciale webpagina met onder meer achtergrondverhalen, interviews met vrijwilligers en medewerkers van het eerste uur en kleine traktaties voor bezoekers in de vorm van (kortings)acties. Check hier deze speciale webpagina Het Van Eesteren Museum bestaat 10 jaar!

 

Kaart van het Algemeen UItbreidingsplan van Amsterdam (AUP), Dienst der Publieke Werken, 1935.Prentbriefkaart. Amsterdam W., Burgemeester de Vlugtlaan; circa 1960.Eetkamer Museumwoning Van Eesteren Museum. Foto © Thomas Heere.