Veelgestelde vragen coronamaatregelen

Hieronder vindt u veelgestelde vragen en antwoorden over de maatregelen van het Van Eesteren Museum tegen de verspreiding van het coronavirus. De antwoorden op deze vragen vindt u ook op de speciale webpagina Coronamaatregelen met daarop alle informatie die belangrijk is voor uw bezoek aan het Van Eesteren Museum.

Wanneer is het Van Eesteren Museum open?
Elke donderdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Wat is er te doen in het Van Eesteren Museum?
Tentoonstellingen, rondwandelingen, fietstochten, een bezoek aan onze museumwoning, lezingen, workshops en nog veel meer.
Ons volledige programma, inclusief alle informatie en tickets, vindt u op de pagina Agenda.
Op de pagina Aanbod en prijzen leest u meer over ticketprijzen en kortingspassen.

Welke coronamaatregelen gelden in het museum?
Al onze coronamaatregelen vindt u op de speciale webpagina Coronamaatregelen. De pagina is altijd actueel en wordt continu aangepast aan de actuele situatie en landelijke maatregelen. Daarnaast zijn onze maatregelen op meerdere plekken in het museum zichtbaar.

Ze gelden voor iedereen die het Van Eesteren Museum betreedt en/of deelneemt aan onze activiteiten. Ook voor kinderen en jongeren. Lees onze coronamaatregelen nauwkeurig voorafgaand aan uw bezoek. Bij het reserveren van een ticket gaat u akkoord met deze maatregelen.

Waar vind ik de richtlijnen van het RIVM?
Meer informatie over het coronavirus (COVID-19), de richtlijnen van het RIVM en de maatregelen van de Rijksoverheid tegen het coronavirus vindt u hier.

Is het veilig om het museum te bezoeken?
Ja. In het museum hanteren wij de algemene hygiënerichtlijnen van het RIVM om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Daarbovenop hebben wij extra (hygiëne)maatregelen getroffen die ervoor zorgen dat het museum een veilige plek is om te bezoeken. Zo ontsmetten wij oppervlakken die vaak worden aangeraakt meermaals per dag, is op meerdere plekken in het museum desinfecterende handgel beschikbaar voor bezoekers, kan alleen worden betaald met PIN en contactloos. Daarnaast reguleren wij het maximum aantal bezoekers zodat er genoeg ruimte is om afstand tot andere bezoekers te kunnen bewaren. Lees hier al onze maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.

Heb ik een coronatoegangsbewijs nodig voor het museum?
Nee, met ingang van 25 februari 2022 is een geldig coronatoegangsbewijs niet langer verplicht voor al onze bezoekers.

Moet ik een mondkapje dragen in het museum?
Nee, met ingang van 18 februari 2022 is het dragen van een mondkapje niet langer verplicht voor al onze bezoekers.

Kan ik met een groep naar het museum komen?
Ja, groepen zijn welkom in het museum. De groep kent geen maximum aantal personen. Een bezoek aan het museum met een groep buiten onze reguliere openingstijden is ook mogelijk.

Lees meer over groepsbezoek op de pagina Plan je bezoek. Met uw vragen over groepsbezoek kunt u contact opnemen met onze afdeling Boekingen via e-mailadres boekingen@vaneesterenmuseum.nl, of telefonisch via 020 – 447 1857 tijdens openingstijden van het museum, donderdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Kan ik een ruimte huren in het museum?
Ja. Neem hierover contact op met onze afdeling Boekingen via e-mailadres boekingen@vaneesterenmuseum.nl, of telefonisch via 020 – 447 1857 tijdens openingstijden van het museum, donderdag t/m zondag, van 12.00 tot 17.00 uur. Op onze website vindt u algemene informatie over het huren van ruimte(n).

Hoe kom ik aan tickets voor het museum?
Reserveer uw tickets voor zowel het museum als onze activiteiten vooraf via onze website. Dit geldt voor iedereen, ook voor kinderen t/m 12 jaar en houders van kortingspassen en -kaarten (waaronder Stadspas Amsterdam en Museumkaart), en ook voor gratis tickets.
Reserveer hier uw tickets voor het museum

Hoeveel tickets zijn er per dag beschikbaar?
Om te zorgen voor voldoende ruimte en een veilig en prettig bezoek voor iedereen, reguleren wij het maximum aantal bezoekers dat gelijktijdig in het museum aanwezig kan zijn. Het maximum aantal bezoekers en deelnemers varieert per activiteit. Check voor meer informatie de betreffende activiteit op onze website.

Ik doe niet aan internetbankieren. Hoe kan ik toch een ticket reserveren?
Wij adviseren al onze bezoekers vooraf online een ticket te reserveren. Dit geldt ook voor houders van kortingspassen en -kaarten en kinderen t/m 12 jaar. Op die manier bent u verzekerd van uw recht op entree en/of deelname. Aan de balie van het museum worden alleen tickets verkocht indien er plaats beschikbaar is.

Er staat dat er in het museum met PIN of contactloos kan worden betaald. Waarom moet ik toch vooraf online een ticket reserveren?
Het museum heeft verschillende maatregelen getroffen om alle bezoekers een veilig en prettig bezoek te kunnen garanderen. Een van die maatregelen is het reguleren van het maximum aantal bezoekers dat gelijktijdig in het museum aanwezig kan zijn. Door onze bezoekers vooraf een ticket te laten reserveren, kunnen wij dat maximum aantal bezoekers precies in de gaten houden en reguleren. Het museum heeft ervoor gekozen om het vooraf reserveren te laten verlopen via het ticketsysteem op onze website en niet via de balie en/of telefonisch. Daarmee hopen wij eventuele doublures en fouten te voorkomen.
Aan de balie van het museum zijn tickets voor het Van Eesteren Paviljoen te koop, op basis van beschikbaarheid.
De museumwinkel en het museumcafé in het museum zijn geopend. Uw eventuele aankopen daar, kunt u met PIN en contactloos betalen.

Ik zit in een rolstoel en neem een begeleider mee. Moet mijn begeleider een eigen ticket reserveren?
Nee. De rolstoelgebruiker reserveert vooraf online alleen een ticket zichzelf. De begeleider valt onder het ticket van de rolstoelgebruiker, lift daarop mee, en hoeft geen eigen ticket te reserveren. Omdat rolstoelgebruiker en begeleider zich dicht bij elkaar voortbewegen, tellen wij beide bezoekers als één bezoeker; de rolstoelgebruiker.
Vertel als rolstoelgebruiker aan onze medewerker(s) bij de kaartcontrole alstublieft duidelijk wie uw begeleider is.

Ik kom met mijn eigen kinderen naar het museum. Moet ik voor hen ook een eigen ticket reserveren?
Ja. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang tot het museum, maar ook voor hen moet vooraf per kind een eigen ticket worden gereserveerd via onze website. Kinderen van 13 jaar en ouder hebben geen gratis toegang. Ook voor hen moet vooraf per kind een eigen ticket worden gereserveerd via onze website.

Ik heb een Stadspas Amsterdam. Moet ik vooraf een ticket reserveren?
Ja. Houders van een Stadspas Amsterdam hebben op vertoon van hun pas weliswaar gratis toegang tot het paviljoen en korting op onze andere activiteiten, maar ook zij moeten vooraf een ticket reserveren via onze website. Dit geldt ook voor andere leden van het huishouden met een Stadspas. Om het ticket met een Stadspas geldig te laten zijn, moet de houder van de Stadspas de pas meenemen naar het museum en deze bij de kaartcontrole laten controleren en scannen.

Ik heb een Museumkaart. Moet ik vooraf een ticket reserveren?
Ja. Houders van een Museumkaart hebben op vertoon van hun kaart weliswaar gratis toegang tot het paviljoen en korting op onze andere activiteiten, maar ook zij moeten vooraf een ticket reserveren via onze website. Dit geldt voor alle soorten Museumkaart. Om het ticket met een Museumkaart geldig te laten zijn, moet de houder van de Museumkaart de kaart meenemen naar het museum en deze bij de kaartcontrole laten controleren en scannen.

Gelden er tijdsloten voor het paviljoen?
Nee, voor het Van Eesteren Paviljoen gelden geen tijdsloten. Met een geldig ticket bent u welkom tussen 12.00 en 17.00 uur. U bepaalt zelf hoe laat u arriveert, hoe lang u blijft en hoe laat u vertrekt.

Mag ik met mijn ticket net zo lang in het paviljoen blijven als ik wil?
Ja. Met een geldig ticket voor het paviljoen bent u welkom tussen 12.00 en 17.00 uur. U bepaalt zelf hoe laat u arriveert, hoe lang u blijft en hoe laat u vertrekt.

Hoe laat moet ik aanwezig zijn voor de wandeling door het buitenmuseum?
Wij vragen u uiterlijk 5 minuten voor aanvang van de wandeling in het buitenmuseum aanwezig te zijn in het paviljoen. Bent u onverhoopt vertraagd en dreigt u te laat te komen? Laat het ons dan alstublieft zo snel mogelijk weten door te bellen met het museum op 020 – 447 1857. De gids kan dan tijdig nadenken over een oplossing.
Het ticket voor de wandeling is inclusief entree tot het Van Eesteren Paviljoen. Met het ticket kunt u het paviljoen bezoeken zowel voorafgaand aan de wandeling als na afloop ervan.

Hoe laat moet ik aanwezig zijn voor het bezoek aan de museumwoning?
Wij vragen u uiterlijk 5 minuten voor aanvang van het bezoek aan de museumwoning aanwezig te zijn in het paviljoen. Bent u onverhoopt vertraagd en dreigt u te laat te komen? Laat het ons dan alstublieft zo snel mogelijk weten door te bellen met het museum op 020 – 447 1857. Onze medewerkers kunnen dan tijdig nadenken over een oplossing.
Het ticket voor het bezoek aan de woning is inclusief entree tot het Van Eesteren Paviljoen. Met het ticket kunt u het paviljoen bezoeken zowel voorafgaand aan het woningbezoek als na afloop ervan.

Dit alles geldt voor zowel het bezoek aan de museumwoning onder begeleiding van een gids (elke donderdag t/m zondag, start om 14.30 uur) als voor het zelfstandig bezoek aan de museumwoning met behulp van een audiotour (elke vrijdag en zaterdag, start om 12.30 uur).

Is het toilet in het museum beschikbaar voor bezoekers?
Ja.

Ik ben (enigszins) slechthorend en kan de gids niet goed verstaan als ik afstand moet bewaren. Hebben jullie bij wandelingen, het woningbezoek en andere activiteiten mogelijkheden voor geluidsversterking met koptelefoons of iets dergelijks?
Nee, helaas niet. Onze gidsen gebruiken bij hun rondleidingen geen geluidsversterkende apparatuur. Wij adviseren u uw slechthorendheid voorafgaand aan de activiteit te bespreken met de gids zodat hij/zij er rekening mee kan houden. Ook in het Van Eesteren Paviljoen is geen geluidsversterkende apparatuur of audiotour beschikbaar. Lees hier meer over de toegankelijkheid van het museum met een beperking.

Ik ben (enigszins) slechtziend. Zijn er visuele hulpmiddelen in het museum?
Tijdens deze maatregelen is het Van Eesteren Museum even toegankelijk voor bezoekers met een beperking als voorheen. Lees hier meer over de toegankelijkheid van het museum met een beperking.

Waar en wanneer kan ik spullen voor het museum schenken/doneren?
Als u objecten wilt schenken aan het museum, of daarover vragen heeft, dan kunt u contact opnemen met onze schenkingscoördinator via e-mailadres schenkingen@vaneesterenmuseum.nl.
Het schenkingsspreekuur vervalt voorlopig.

Ik heb vragen over jullie coronamaatregelen en mijn bezoek. Waar kan ik terecht?
U kunt met al uw vragen over onze coronamaatregelen en uw bezoek contact met ons opnemen via e-mailadres info@vaneesterenmuseum.nl, of telefonisch via 020 – 447 1857 tijdens openingstijden van het museum, donderdag t/m zondag, van 12.00 tot 17.00 uur. Wij staan u graag te woord!