Word vrijwilliger

‘Ik vind het geweldig om onze bezoekers met andere ogen naar een vertrouwde omgeving te laten kijken’, aldus een van onze vrijwilligers.

En dat is precies wat het museum beoogt. Met tentoonstellingen, lezingen, rondleidingen, debatten en educatieprojecten informeren wij over het cultuurhistorisch erfgoed van stedenbouwkundige Cornelis van Eesteren, over licht, lucht en ruimte, over de waarde van de Amsterdamse Tuinsteden, toen én nu, en over het dagelijkse leven in de wederopbouwperiode. Zo willen wij onze bezoekers met andere ogen laten kijken naar de bebouwde – en misschien vertrouwde – omgeving. Van Nieuw-West en andere delen van de stad.

Word ook vrijwilliger bij het Van Eesteren Museum
Wilt u ook anders naar een vertrouwde omgeving (laten) kijken? Word dan vrijwilliger bij het Van Eesteren Museum. Het museum draait voor een groot deel op een vaste groep enthousiaste en kundige vrijwilligers; museumgidsen, gastvrouwen/-heren, wandelgidsen, woninggidsen, educatiegidsen en nog veel meer. Ondersteund door een kleine professionele staf en enkele freelancers. Samen met – en dankzij – hen kunnen wij onze uiteenlopende activiteiten programmeren, organiseren en realiseren in en vanuit ons Van Eesteren Paviljoen. En kunnen wij bezoekers en (school)kinderen blijven vertellen over de bijzondere waarde van de Amsterdamse Tuinsteden. Daarbij kunnen wij uw hulp goed gebruiken!

Wilt u ook betrokken zijn bij het museum? Vul dan hiernaast uw gegevens in en wij nemen contact met u op.

Neem alvast een kijkje achter de schermen en ontmoet onze gidsen

‘Een museum over de buurt waar ik net was komen wonen. Na mijn eerste bezoek was mijn perspectief op de buurt in één klap veranderd. Ik vroeg mij af: wat nu als ik de nieuwsgierigheid die het bij mij opwekte, kan doorgeven aan andere bezoekers en geïnteresseerden?’ (Stefan, vrijwilliger Van Eesteren Museum).

‘Als vrijwilliger bij het Van Eesteren Museum open je de ogen van anderen voor de schatten van het AUP’ (Marian, vrijwilliger Van Eesteren Museum).

‘Het Van Eesteren Museum laat als één van de weinige instanties duidelijk het verleden en het heden [van Nieuw-West, red.] zien. Ik draag daar graag mijn steentje aan bij’ (Pieter, vrijwilliger Van Eesteren Museum).

 

HUIDIGE VACATURES

 


 

MUSEUMGIDS – GASTVROUW/-HEER IN PAVILJOEN

Het Van Eesteren Museum is op zoek naar:

Museumgidsen

Klik hier voor meer informatie

 


 

WONINGGIDS – GASTVROUW/-HEER IN MUSEUMWONING

Het Van Eesteren Museum is op zoek naar:

Woninggidsen

Klik hier voor meer informatie

 


 

EDUCATIEGIDS

Het Van Eesteren Museum is op zoek naar:

Educatiegidsen

Klik hier voor meer informatie

 Van Eesteren Museum - VrijwilligersVrijwilliger Christiaan met Basisschool-scholieren in het Buitenmuseum. Foto: Victorien Koningsberger.Verkoop Tussen Kunst & Vintage. Vrijwilliger Jennifer toont telefoon. Foto: Anna Ietswaart.