Online: Hi… we rock this city! Deel je verhaal met ons!

Hi… we rock this city! Scream and shout! Deel je verhaal met ons!

Beleef het Van Eesteren Museum online!
– Luister hier naar Ingrid Hoogervorst over haar favoriete band The Outsiders.
– Of deel uw eigen verhaal over rock-’n-roll, jeugdcultuur en popiconen.

 

Voor de tentoonstelling We built this city on Rock and Roll is het Van Eesteren Museum op zoek naar persoonlijke verhalen over rock-’n-roll, jeugdcultuur en popiconen. We nodigen iedereen uit om persoonlijke verhalen over zijn/haar jeugd en jeugdcultuur met ons te delen.

We built this city on Rock and Roll
De tentoonstelling We built this city on Rock and Roll vertelt over de opkomst van jeugdcultuur in de jaren 50, 60 en 70 en de centrale rol die muziek daarin speelt. Met foto’s van rockhelden en popiconen van muziekfotograaf Gijsbert Hanekroot. De tentoonstelling toont foto’s die hij van (inter)nationale pophelden uit die jaren maakte. Naast Hanekroots foto’s toon de tentoonstelling platenhoezen, jeugdtijdschriften, brommers en persoonlijke verhalen over jeugdcultuur. Voor alle nozems, pleiners en dijkers van toen én nu.

Voor de tentoonstelling We built this city on Rock and Roll is het Van Eesteren Museum op zoek naar persoonlijke verhalen over rock-’n-roll, jeugdcultuur en popiconen. We nodigen iedereen uit om persoonlijke verhalen over zijn/haar jeugd en jeugdcultuur met ons te delen. Heeft u daarover ook een onvergetelijk verhaal te vertellen? Was of bent u bijvoorbeeld een rock-’n-roller? Wil u iets kwijt over uw favoriete artiest, band of optreden? Of wil u in ons museum uw muziek komen spelen? Heeft u een object wat niet aan de tentoonstelling mag ontbreken? Denk daarbij aan instrumenten, singles, lp’s of een jukebox. We willen uw persoonlijke verhaal graag horen! Deel hier digitaal uw verhaal met ons.

Muzikant Allard J.J. vertelt over zijn carrière in de muziekindustrie
Allard Jolles (1958)  begint zijn  muzikale carrière  in de punkscene in de jaren 80. Hij speelt gitaar in de band Suspenders en daarna drumt in de band Claw Boys Claw. Daarnaast is hij zanger en gitarist bij L’ Attentat. Allard Jolles (1958) is geboren in het toenmalige Amsterdamse stadsdeel Slotervaart, aan de Cornelis Lelylaan. Op zijn zevende verhuist hij naar de Comeniusstraat. Thuis draaien zijn ouders vooral klassieke muziek, maar wanneer de huishoudelijke hulp komt werken, gaat Radio Veronica aan. Na een muzikale pauze van 25 jaar is hij terug als Allard J.J. met zijn eerste soloplaat Uncovered. Luister hier naar zijn nummer ‘Urban Groove’.

Schrijfster Ingrid Hoogervorst vertelt over haar favoriete band The Outsiders
Ingrid Hoogervorst (1952) groeit op in de Kolenkitbuurt in Amsterdam en gaat in haar tienerjaren in Osdorp naar de middelbare school. Doordeweeks fietst zij vanuit Bos en Lommer langs de oevers van de Sloterplas naar de Osdorper Schoolgemeenschap. Een vernieuwende school met projectonderwijs en anarchistische leraren. Het is er een zooi, maar wel een leuke zooi. In haar jongere jaren is Ingrid  gek van The Outsiders. Luister hier naar haar persoonlijke verhaal over haar favoriete band.

Datum: 15 oktober 2020 t/m 27 juni 2021
Te bezoeken tijdens openingstijden van het museum: elke do t/m zo, 12.00 – 17.00 uur
Locatie: Van Eesteren Museum, Noordzijde 31, Amsterdam
Tickets: Gratis te bezoeken met toegangsticket tot het museum

Volg ons op Instagram

 

Uitgelicht