X

Privacyvoorwaarden


De website van het Van Eesteren Museum maakt gebruik van analytische, functionele en technische cookies. In onze privacyverklaring lees je meer daarover.
Zomerworkshop Van speeltoestel naar kunstwerk uitgesteld

De zomerworkshop Van speeltoestel naar kunstwerk, die zou plaatsvinden op vrijdag 16 en zaterdag 17 juli 2021, is uitgesteld. Hij vindt niet langer plaats op 16 en 17 juli. Zodra nieuwe data voor deze workshop bekend worden, zullen wij deze op onze website publiceren.

Lees meer
Vaste tentoonstelling in het Van Eesteren Paviljoen. Foto Luuk Kramer

Vaste tentoonstelling tijdelijk niet te bezichtigen

Tot en met 29 september 2021 is de vaste tentoonstelling over Cornelis van Eesteren en de Westelijke Tuinsteden tijdelijk niet te bezichtigen. Dit is om de tentoonstellingen We built this city on Rock and Roll en Gispen ⎼ WHAT’s in a NAME maximaal de ruimte te geven.

Lees meer
Van Eesteren Museumwoning - zelfstandig bezoek met audiotour

Nieuw! Zelfstandig bezoek aan de museumwoning

Het Van Eesteren Museum biedt iets nieuws: het zelfstandig bezoek aan de Van Eesteren Museumwoning. Terwijl je luistert naar een audiotour met bijzondere verhalen over de objecten en het interieur, verken je de museumwoning zelfstandig en in eigen tempo.

Lees meer

Object van de Maand: Salontafel 535 Gispen (de Mug)

Juli 2021 – Met de salontafel 535 bracht Gispen in 1953 een meubelstuk op de markt dat dankzij de minimalistische vorm en praktische aard tijdloos én geliefd is geworden. Het slimme ontwerp op hoge, slanke pootjes leverde de tafel bovendien een passende bijnaam op: de Mug.

Lees meer

Juli 2021: Iconic Houses Maand

In juli 2021 viert het netwerk van Iconic Houses de Nederlandse Iconic Houses Maand. De Van Eesteren Museumwoning doet ook mee! Tien moderne museumwoningen, waaronder onze museumwoning, zijn in juli met tot wel 50% korting te bezoeken.

Lees meer

In memoriam Wouter de Back

In de nacht van 14 op 15 juni 2021 overleed Wouter de Back. Onze (laatste) ouwe reus is niet meer. Wouter was een aimabele collega die ruim tien jaar zijn trouwe en tomeloze inzet gaf aan het museum. Altijd kalm en het hoofd koel houdend vormde hij samen met zijn maat Goof Schönberg onze betrouwbare technische dienst.

Lees meer

In memoriam Sandra de Vries

Op maandag 7 juni 2021 overleed Sandra de Vries. Een museumprofessional en gewaardeerd bestuurslid uit de beginperiode van het Van Eesteren Museum. Haar expertise en vindingrijkheid stonden aan de wieg van de Van Eesteren Museumwoning en daarmee van onze collectie.

Lees meer

Object van de Maand: petroleumstel Haller

Juni 2021 – Het petroleumstel nam in veel keukens in de jaren 50 een prominente plek in. Er werd door veel Nederlanders op gekookt. Vaak ging het dan om een petroleumstel van de Duitse producent Haller. Hoe ging dat koken op petroleum in de praktijk? En waarom komen wij het stel niet meer tegen in de keukens van nu? Lees het in deze editie van het Object van de Maand.

Lees meer

Do-it-yourself: Podcast Wandkunst? Want Kunst!

In de podcast Wandkunst? Want Kunst! neemt het Van Eesteren Museum je mee op pad langs wandkunstwerken in het Van Eesteren Buitenmuseum; delen van de bebouwde omgeving van Slotermeer. We vertellen de verhalen achter de monumentale wandkunstwerken van na de Tweede Wereldoorlog die het buitenmuseum rijk is en onderzoeken de waarde en toepassingen van wandkunst voor vandaag de dag.

Lees meer

Do-it-yourself: ontdek de speelplaatsen van Aldo van Eyck

Sinds de oprichting van het Van Eesteren Museum zet het museum zich in voor erkenning van de waarde van de speelplaatsen en speeltoestellen van Aldo van Eyck. Een kroon op die inspanning was de plaatsing van een origineel klimtoestel van Van Eyck naast het Van Eesteren Paviljoen in 2018.

Lees meer
Van Eesteren Paviljoen

Beleef het Van Eesteren Museum ook online!

Met ingang van 10 juni 2021 is het Van Eesteren Museum weer geopend voor een live bezoek, maar u kunt ons ook online bezoeken. Wij bieden filmpjes, lezingen, een podcast en meer. Kies, klik, kijk en/of luister en haal het Van Eesteren Museum in huis!

Lees meer
Scan & check Posters op het Van Eesteren Paviljoen

Van Eesteren Museum in de etalage

Buurt-wandelaars gluren regelmatig nieuwsgierig bij ons paviljoen naar binnen om een glimp van het interieur en de tentoonstelling op te vangen. Daar zijn wij blij om! Om meer van onszelf te kunnen laten zien, hebben we posters opgehangen met daarop QR-codes naar ons online-aanbod.

Lees meer
Van Eesteren Museum interieur - Fotografie Marcel van der Burg

Het Van Eesteren Museum: originele locatie

Zoekt u een mooie locatie om straks te vergaderen, brainstormen of iets anders te organiseren of vieren? Denk dan zeker aan het Van Eesteren Museum. Ons mooie Van Eesteren Paviljoen aan de Sloterplas en de Van Eesteren Museumwoning, volledig in de stijl van de jaren 50, zijn buiten reguliere openingstijden te huur.

Lees meer

Het Van Eesteren Museum bestaat 10 jaar!

Op 15 oktober 2010 werd het Van Eesteren Museum opgericht en dat betekent dat wij dit jaar 10 jaar bestaan! En dat vieren wij graag met u. Vanwege de huidige omstandigheden omtrent het coronavirus, doen wij dat niet met grote publieksactiviteiten, maar wel met veel (digitale) verhalen, interviews en herinneringen. En met verschillende kortingsacties, want wie jarig is, trakteert!

Lees meer
Bekijk alle berichten

  Uitgelicht

  Tentoonstelling We built this city on Rock and Roll - Foto Luuk KramerVerkoop Tussen Kunst & Vintage. Vrijwilliger Jennifer toont telefoon. Foto: Anna Ietswaart.


  • Wekelijkse Activiteiten

   Do t/m zo 11

   Bezoek Paviljoen

   Do t/m zo | 12.00 -17.00
   Do t/m zo 11

   Wandeling buitenmuseum

   Do t/m zo | 13.00
   Do t/m zo 11

   Bezoek museumwoning

   Do t/m zo | 14:30
  • Extra Activiteiten

  • Facebook

  van Eesteren Museum