X

Privacyvoorwaarden


De website van het Van Eesteren Museum maakt gebruik van analytische, functionele en technische cookies. In onze privacyverklaring lees je meer daarover.
Vaste tentoonstelling in het Van Eesteren Paviljoen. Foto Luuk Kramer

Vaste tentoonstelling tijdelijk niet te bezichtigen

Tot en met 29 september 2021 is de vaste tentoonstelling over Cornelis van Eesteren en de Westelijke Tuinsteden tijdelijk niet te bezichtigen. Dit is om de tentoonstellingen We built this city on Rock and Roll en Gispen ⎼ WHAT’s in a NAME maximaal de ruimte te geven.

Lees meer
Van Eesteren Museumwoning - zelfstandig bezoek met audiotour

Nieuw! Zelfstandig bezoek aan de museumwoning

Het Van Eesteren Museum biedt iets nieuws: het zelfstandig bezoek aan de Van Eesteren Museumwoning. Terwijl je luistert naar een audiotour met bijzondere verhalen over de objecten en het interieur, verken je de museumwoning zelfstandig en in eigen tempo.

Lees meer

Het Van Eesteren Museum bestaat 10 jaar!

Op 15 oktober 2010 werd het Van Eesteren Museum opgericht en dat betekent dat wij dit jaar 10 jaar bestaan! En dat vieren wij graag met u. Vanwege de huidige omstandigheden omtrent het coronavirus, doen wij dat niet met grote publieksactiviteiten, maar wel met veel (digitale) verhalen, interviews en herinneringen. En met verschillende kortingsacties, want wie jarig is, trakteert!

Lees meer

West Beach (Film) Festival x Van Eesteren Museum x CreAm Club

Van vrijdag 17 t/m zondag 26 september 2021 vindt het gratis West Beach (Film) Festival plaats aan de Sloterplas en het Van Eesteren Museum doet mee.. Tijdens dit festival proef je de smaken van verschillende culturen die Nieuw-West rijk is, bekijk je films vanuit een hangmat of strandstoel of zit je gezellig rond het kampvuur!

Lees meer
Van Eesteren Paviljoen

Beleef het Van Eesteren Museum ook online!

Met ingang van 10 juni 2021 is het Van Eesteren Museum weer geopend voor een live bezoek, maar u kunt ons ook online bezoeken. Wij bieden filmpjes, lezingen, een podcast en meer. Kies, klik, kijk en/of luister en haal het Van Eesteren Museum in huis!

Lees meer
Object lavet

Object van de Maand: het lavet

De badkamer in de jaren 50 was een kleine ruimte waarin veel moest gebeuren. Daar werd met het lavet slim op ingespeeld. Dit totaal nieuwe product was in die tijd een uitkomst; je kon ermee zowel jezelf opfrissen, de kinderen in badderen als de was doen. In de badkamers van nu kom je het echter niet meer tegen. Om oude tijden te laten herleven, is het lavet in september het Object van de Maand.

Lees meer

Do-it-yourself: Podcast Wandkunst? Want Kunst!

In de podcast Wandkunst? Want Kunst! neemt het Van Eesteren Museum je mee op pad langs wandkunstwerken in het Van Eesteren Buitenmuseum; delen van de bebouwde omgeving van Slotermeer. We vertellen de verhalen achter de monumentale wandkunstwerken van na de Tweede Wereldoorlog die het buitenmuseum rijk is en onderzoeken de waarde en toepassingen van wandkunst voor vandaag de dag.

Lees meer
Bekijk alle berichten

  Uitgelicht

  Tentoonstelling We built this city on Rock and Roll - Foto Luuk KramerVerkoop Tussen Kunst & Vintage. Vrijwilliger Jennifer toont telefoon. Foto: Anna Ietswaart.


  • Wekelijkse activiteiten

   1. Bezoek Paviljoen

    Do t/m zo | 12.00 - 17.00
   2. Wandeling buitenmuseum

    Do t/m zo | 13.00
   3. Bezoek museumwoning

    Do t/m zo | 14.30
  • Extra activiteiten

   1. Tentoonstelling We built this city on Rock and Roll

    15 oktober, 2020 - 14 november, 2021
   2. Tentoonstelling Gispen – WHAT’s in a NAME

    8 juli do - 19 september zo
   3. Op pad op en rondom het Koningin Wilhelminaplein

    19 september zo | 13:30 - 15:00
   4. Fietstocht Kunst om de Sloterplas

    26 september zo | 13:30 - 15:00
   5. Fietstocht naar de Poort van Constant

    9 oktober za | 13:30 - 15:00
  • Facebook

  van Eesteren Museum