X

Privacyvoorwaarden


De website van het Van Eesteren Museum maakt gebruik van analytische, functionele en technische cookies. In onze privacyverklaring lees je meer daarover.
Speelplaats Aldo van Eyck - Texelplein Amsterdam-Noord, 1957 - Foto Stadsarchief Amsterdam

Speel (er) mee! Zoek je Aldo

Het is voorjaarsvakantie, tijd om buiten te spelen! Speel mee met het Van Eesteren Museum en ga op zoek naar de speelplaatsen en speeltoestellen van Aldo van Eyck. Ga eropuit met de speciale opdracht: Zoek je Aldo. (Her)ontdek de iglo, trechter en klimboog en hoeveel plezier ermee kan worden beleefd! Maar waar in de stad zijn nog Aldo’s te vinden?

Lees meer

Van Eesteren Museum gesloten t/m 15 maart 2021

23 februari 2021 – In lijn met het actuele beleid van de overheid is het Van Eesteren Museum gesloten voor bezoekers tot en met maandag 15 maart 2021. Daarmee vervallen tot die datum ook de wandelingen in het Van Eesteren Buitenmuseum en de bezoeken aan de Van Eesteren Museumwoning. Ander programma dat t/m 15 maart staat gepland, wordt uitgesteld of afgelast.

Lees meer

(Her)ontdek de speelplaatsen van Aldo van Eyck

Sinds de oprichting van het Van Eesteren Museum zet het museum zich in voor erkenning van de waarde van de speelplaatsen en speeltoestellen van Aldo van Eyck. Een kroon op die inspanning was de plaatsing van een origineel klimtoestel van Van Eyck naast het Van Eesteren Paviljoen in 2018.

Lees meer
flexibele slaapkamer

Object van de Maand: Cleopatrabed van Auping

Februari 2021 – Voorlopig zitten we thuis en moeten we functies als spelen, werken en ontspannen goed in huis zien te verdelen. En voor ‘zoomen’ of ‘teamsen’ vanuit een geïmproviseerd slaapkamerkantoor is het goed stylen van je videoachtergrond een nieuwe vaardigheid geworden. Redenen te meer om het multifunctionele divanbed Cleopatra van Auping het Object van de Maand te maken.

Lees meer
Bezoek het museum online - Thuismuseum

Online: Het Van Eesteren Museum bij u thuis

My daily shot of culture bedacht het Thuismuseum: kijken, kijken, niet lopen. Omdat bezoekers momenteel niet naar de musea kunnen komen, brengt het Thuismuseum musea bij de mensen thuis middels vlogs over musea. Zo ook over het Van Eesteren Museum.

Lees meer

Online: Podcast Wandkunst? Want Kunst!

In de podcast Wandkunst? Want Kunst! neemt het Van Eesteren Museum je mee op pad langs wandkunstwerken in het Van Eesteren Buitenmuseum; delen van de bebouwde omgeving van Slotermeer. We vertellen de verhalen achter de monumentale wandkunstwerken van na de Tweede Wereldoorlog die het buitenmuseum rijk is en onderzoeken de waarde en toepassingen van wandkunst voor vandaag de dag.

Lees meer
We built this city on Rock and Roll tm 27 juni 2021 1650x1080

Online: Tentoonstelling We built this city on Rock and Roll

De tentoonstelling We built this city on Rock and Roll vertelt over de opkomst van jeugdcultuur in de jaren 50, 60 en 70 en de centrale rol die muziek – en de rockhelden en popiconen – daarin speelt. Met in het stralende middelpunt een groot overzicht van 50 popfoto’s van muziekfotograaf Gijsbert Hanekroot.

Lees meer
Hi… we rock this city! Scream and shout! Deel je verhaal met ons!

Online: Hi… we rock this city! Deel je verhaal met ons!

Voor de tentoonstelling We built this city on Rock and Roll is het Van Eesteren Museum op zoek naar persoonlijke verhalen over rock-’n-roll, jeugdcultuur en popiconen. We nodigen iedereen uit om persoonlijke verhalen over zijn/haar jeugd en jeugdcultuur met ons te delen.

Lees meer

Het Van Eesteren Museum bestaat 10 jaar!

Op 15 oktober 2010 werd het Van Eesteren Museum opgericht en dat betekent dat wij dit jaar 10 jaar bestaan! En dat vieren wij graag met u. Vanwege de huidige omstandigheden omtrent het coronavirus, doen wij dat niet met grote publieksactiviteiten, maar wel met veel (digitale) verhalen, interviews en herinneringen. En met verschillende kortingsacties, want wie jarig is, trakteert!

Lees meer

Object van de Maand: Vliegenkast

De vliegenkast had als functie proviand op een beschutte plek in de keuken koel, droog en vrij van vliegen te bewaren. Je kunt hem zien als een voorloper van de koelkast. Deze maand staat de vliegenkast in de spotlight en vertellen wij u meer over hoe het museum aan dit object is gekomen.

Lees meer
Bekijk alle berichten

  Uitgelicht

  We built this city on Rock and Roll tm 27 juni 2021 1650x1080


  • Wekelijkse Activiteiten

   Do t/m zo 11

   Bezoek Paviljoen

   Do t/m zo | 12.00 -17.00
   Do t/m zo 11

   Wandeling buitenmuseum

   Do t/m zo | 13.00
   Do t/m zo 11

   Bezoek museumwoning

   Do t/m zo | 14:30
  • Extra Activiteiten

   do 25

   Tentoonstelling We built this city on Rock and Roll

   15 oktober, 2020 - 27 juni, 2021
  • Facebook

  van Eesteren Museum