Housing Heritage

Housing Heritage
Generatie Y / TU Delft
Nieuwe interpretaties van moderne woningbouw

De expositie ‘Housing Heritage’ toont het werk van een groep studenten van de faculteit Bouwkunde aan de TU Delft. De afgelopen maanden deden zij onderzoek naar twee bijzondere projecten in Amsterdam (Nieuw-)West: de Aireywoningen van architect J.F. Berghoef langs de Burgemeester De Vlugtlaan, en Landlust van architectenbureau Merkelbach & Karsten.

Beide iconische woningbouwprojecten worden momenteel gerestaureerd of ondergaan grondig onderhoud. Hoe ga je daarbij om met de status en de waarde van de bestaande situatie? Welke vrijheid kan men zich permitteren bij het behouden of transformeren van cultureel erfgoed? Is alles van waarde echt weerloos of kun je met slimme, nieuwe technieken invulling geven aan de huidige eisen op het gebied van bijvoorbeeld energie, zonder het oorspronkelijke ontwerp uit het oog te verliezen?

De tentoonstelling geeft een helder en informatief overzicht van de twee woningbouwklassiekers en de voorstellen van de studenten voor zowel behoud als verandering.

De expositie ‘Housing Heritage’ maakt deel uit van het onderzoeks- en ontwerp-programma Generatie Y – een meerjarige samenwerking tussen het Van Eesteren Museum en diverse Nederlandse academies en Technische Universiteiten, gerelateerd aan (landschaps)architectuur en stedenbouw.

Opening expositie: zaterdag 9 juli, van 12.30 tot 14.00 uur
Duur expositie: 9 juli – 25 september
Openingstijden:
Vrijdag & zaterdag 13:00 – 17:00 uur
Elke eerste zondag van de maand 13:00 – 17:00 uur

Met dank aan: de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed


Housing Heritage Expo

Uitgelicht

Tentoonstelling We built this city on Rock and Roll - Foto Luuk KramerVerkoop Tussen Kunst & Vintage. Vrijwilliger Jennifer toont telefoon. Foto: Anna Ietswaart.


van Eesteren Museum