Leerling Noordmansschool wint de basisschoolwedstrijd

Winnaar Yücel

We hebben een winnaar! Yücel uit groep acht van de Noordmansschool heeft met zijn werkstuk de basisschoolwedstrijd van het Van Eesteren Museum gewonnen.

Alle basisscholen in Nieuw-West waren onlangs door het Van Eesteren Museum uitgenodigd om mee te doen aan de wedstrijd over wonen en leven in de Westelijke Tuinsteden. De Noordmansschool deed ook mee met groep acht en daar maakt Yücel de meeste indruk met zijn werkstuk. Hij is dan ook de winnaar en mag binnenkort met zijn klas op bezoek in het nieuwe Van Eesteren Paviljoen aan de Sloterplas. Daar is dan ook zijn eigen kunstwerk te bewonderen.

Leerzame middag
Attie van Dijk, Educatie Coördinator bij het Van Eesteren Museum, deelde de prijs uit. De jury was onder de indruk van het werkstuk van Yücel: “Het werkstuk van Yücel bevat diverse elementen van het gedachtegoed van Van Eesteren, zoals ‘licht, lucht en ruimte’ en de combinatie van groen en bebouwing. Daarnaast sprak het kleurgebruik ons erg aan. Het feit dat de omgeving van ons nieuwe onderkomen aan de Sloterplas is meegenomen in het werkstuk was een extra pluspunt.”

Niet alleen Yücel heeft wat opgestoken van het gedachtegoed van Van Eesteren, de hele klas is druk bezig geweest met de Tuinstad volgens Cultuurcoördinator Paauwla de Jonge van de Noordmansschool: “De kinderen van de Noordmansschool hadden les over de begrippen ruimte, diepte en perspectief. Zij hebben deze toegepast bij het maken van 3D-letters en het maken van foto’s in de omgeving van de school. De opdracht van het Van Eesteren Museum bracht beide onderdelen bij elkaar.”

Meer informatie
Ook met de klas een bezoek brengen aan het Van Eesteren Museum? Kijk voor de mogelijkheden op www.vaneesterenmuseum.nl/educatie of stuur een e-mail naar Attie van Dijk, Educatie Coördinator: educatie@vaneesterenmuseum.nl

Uitgelicht