Leerlingen De Henricus exposeren in Van Eesteren Paviljoen

Film door Tim Heij

De leerlingen van De Henricusschool in Amsterdam exposeren de komende weken met een fotoproject in het Van Eesteren Paviljoen. De Leerlingen hebben foto’s gemaakt van hun woonomgeving en geven een bijzonder kijkje in Nieuw-West.

De Henricus
De leerlingen van groep 5 tot en met 8 van De Henricus hebben hard gewerkt aan een fantastisch fotografieproject  op hun school. Yvonne Witte professionele fotografe heeft de leerlingen na een introductieles  op school meegenomen de buurt in.

Eén groep leerlingen is de buurt ingetrokken om foto’s te maken van hun eigen woonomgeving. Een ander deel van de leerlingen heeft foto’s gemaakt van hun eigen schoolplein. En weer een ander deel van de leerlingen heeft foto’s van hun speelomgeving gemaakt.

‘We zijn naar Plein 40-45 geweest, een rondje om de school, bouwprojecten in de buurt, de winkelstraat en het speelplein om de hoek van de school. Op school heeft groep 5 met de thema’s verborgen hoekjes, ronde dingen en  driehoeken de school en het schoolplein gefotografeerd,’ aldus Yvonne.

Ze hebben geleerd om  op een andere manier naar hun eigen leefwereld te kijken. De leerlingen hebben de informatie die ze tijdens de introductie les hebben gekregen toegepast en foto’s gemaakt vanuit een  kikker- en vogelperspectief.

Stichting Educatieve Projecten
De school , Stichting Educatieve Projecten ( SEP ) en de fotograaf hebben het van Eesteren Paviljoen bereid gevonden om de foto’s die de kinderen gemaakt hebben te exposeren.

Een fantastisch project en daar zijn we dan ook erg trots op. Het fotoproject is te bewonderen van zaterdag 12 mei tot en met 3 juni.

Uitgelicht