Mien Ruys – Zoeken naar de heldere lijn

Expositie
Nog tot 2 april 2017 is in het Van Eesteren Museum de expositie ‘Het Groen en de Tuinsteden’ te zien. Wat zijn de gedachten achter al dit groen in de Westelijke Tuinsteden? De expositie gaat ook in op het gedachtengoed en de tuinen van Mien Ruys.

Mien Ruys
Mien Ruys geldt als een van de meest vooraanstaande Nederlandse tuin- en landschapsarchitecten die in de 20ste eeuw in brede kring bekendheid genoot. In het buitenland wordt zij gezien als een van de belangrijke vertegenwoordigers van de moderne stroming in de tuin- en landschapsarchitectuur. Ook in de Amsterdamse tuinsteden was én is haar werk in het straatbeeld terug te zien.

Van Eesterengesprek
Hoe Mien Ruys zich ontwikkelde, zich onderscheidde van tijdgenoten en hoe haar werk is ingebed in de historische ontwikkelingen, vormt het onderwerp van het dit najaar te verschijnen boek ‘Zoeken naar de heldere lijn, Mien Ruys, tuinarchitect 1904-1999‘, geschreven door Leo den Dulk. Tijdens het Van Eesterengesprek #57 op zondag 12 maart komt hij hierover vertellen. Daarbij besteedt hij, deels gebaseerd op haar dagboeken, ruime aandacht aan haar persoonlijke leven als krachtige vrouw in een snel veranderende wereld.

Zie de agenda voor de praktische informatie over het Van Eesterengesprek op zondag 12 maart 2016 over Mien Ruys, of koop hier direct kaarten.

Uitgelicht