Museumstatus voor het Van Eesteren Museum

Sinds 26 oktober 2020 is het Van Eesteren Museum officieel opgenomen in het Museumregister Nederland. Daarmee is het Van Eesteren Museum nu een erkend museum.

Het Museumregister is een register van kwalitatief hoogstaande museale instellingen in Nederland. Een ‘geregistreerd museum’ zijn, is een kwaliteitskeurmerk. Geregistreerde musea voldoen aan de vereiste kwaliteitscriteria. Het zijn instellingen die op een verantwoorde, op de toekomstgerichte wijze met hun collectie, bedrijfsvoering en (vrijwillige) medewerkers omgaan.

Directeur Anouk de Wit: β€˜Dit is een prachtige prestatie en belangrijke behaalde status voor ons, echt iets om trots op te zijn! Met elkaar en met hulp van vele vrijwilligers hebben we keihard gewerkt om alle beleidsdocumenten op te stellen, de collectie in kaart te brengen en nog veel meer in orde te maken. Zeker in dit moeilijke coronajaar van 2020 is dit een opsteker. We hebben ons eind oktober meteen aangemeld bij de Museumvereniging en zijn daarmee de procedure gestart tot aanvraag van de Museumkaart. Deze kaart zal in de loop van 2021 geldig zijn in het Van Eesteren Museum.’

 


Uitgelicht

Verkoop Tussen Kunst & Vintage. Vrijwilliger Jennifer toont telefoon. Foto: Anna Ietswaart.


van Eesteren Museum