Nieuw! Het Van Eesteren Museum presenteert Groene Helden

Maak kennis met de Groene Helden Bloei & Groei, De Wilde Chefs, Fruittuin van West, Het Amsterdamse Bos, MijnStadstuin en Sprinklr! Wie weet word jij ook een Amsterdamse Groene Held.

Amsterdam groeit: meer inwoners en meer woningen. Volgens zes zogenoemde Groene Helden in Amsterdam mag dit echter niet ten koste gaan van het huidige groen in en om de stad. Zij benadrukken hoe belangrijk dit groen is voor de stad en zijn bewoners. De Groene Helden zijn personen en instellingen die iets groens en moois doen voor onze stad. Ook voor het Van Eesteren Museum is groen geen nice to have, maar een must have! Daarom willen wij samen met de Groene Helden, bedrijven en initiatieven inspireren en aanzetten tot actie. Ze worden uitgedaagd om zelf een Groene Held te worden en daarom presenteren wij het programma Groene Helden Amsterdam. Dit programma bestaat uit lezingen, workshops, buitenactiviteiten en een tentoonstelling: Honderdduizend bomen en een bos van draad. Maak hier kennis met de Groene Helden en word zelf ook een Amsterdamse Groene Held.

Groene Helden Amsterdam start op 21 oktober en loopt tot en met april 2022
Het programma Groene Helden Amsterdam wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam.

Met dank aan Bloei & Groei, De Wilde Chefs, Fruittuin van West, Het Amsterdamse Bos, MijnStadstuin en Sprinklr! En Goeie Ouwe Koeien voor de filmportretten.

Verkoop Tussen Kunst & Vintage. Vrijwilliger Jennifer toont telefoon. Foto: Anna Ietswaart.