Nieuwe vrijwilligers gezocht

Het Van Eesteren Museum bestaat sinds 2010 en was zeven jaar aan de Burgemeester De Vlugtlaan gevestigd. In verband met de verhuizing naar de nieuwe locatie in het Van Eesteren Paviljoen aan de noordoever van de Sloterplas en uitbreiding van de activiteiten zijn wij op zoek naar vrijwilligers die bij ons actief willen zijn bij de diverse activiteiten binnen het Museum.

Zo is er vraag naar onder diverse gidsen: museumgids, woninggids of wandelgids.

Museumgids
Je zorgt voor het reilen en zeilen in het leukste museum van Amsterdam Nieuw-West, samen met een collega gastvrouw/heer. Taakomschrijving: als Museumgids beman je de museumruimte. Hier bevinden zich behalve de exposities ook de entreebalie, een kleine boekenwinkel en de museumbar. Je heet de bezoekers vriendelijk welkom, verstrekt informatie over de tentoonstellingen, verkoopt tickets en eventueel boeken en verzorgt de consumpties aan de museumbezoekers.

Woninggids
In de Freek Oxstraat heeft het Van Eesteren Museum een woning geheel ingericht volgens de richtlijnen van de stichting Goed Wonen in 1948. De tijdgeest van de jaren ‘50 komt hier tot leven. Op vrijdag, zaterdag en zondag (vanaf het najaar ook op donderdag) zijn we open voor publiek en geven we rondleidingen waarin we vertellen over interieur en vormgeving uit de jaren ‘50. Taakomschrijving: in jouw rol als Woninggids leidt je de bezoekers rond in de museumwoning. Aan de hand van het interieur vertel je over de woongeschiedenis die hier te ervaren is. Je beantwoordt vragen en zorgt voor een gastvrije en geanimeerde sfeer. Ook zorg je ervoor dat de woning op orde blijft.

Wandelgids
Het Van Eesteren Museum bevindt zich in het deel van Slotermeer dat is aangewezen als beschermd stadsgezicht. Hier verzorgen we wekelijks een vaste wandelexcursie van zo’n 1,5 uur. Daarnaast organiseren we regelmatig thema-wandeling en ontwikkelen we nieuwe wandelexcursies in alle tuinsteden in Amsterdam, waaronder Watergraafsmeer, Osdorp en Amsterdam-Noord. Taakomschrijving: als Wandelgids neem je de bezoekers mee naar het Buitenmuseum. Tijdens de wandeling breng je het verhaal over van de wederopbouwarchitectuur in deze bijzondere stedelijke omgeving. Aan de hand van extra beeldmateriaal verlevendig je de wandeling.

Overzicht en aanmeldingsformulier
Een uitgebreider overzicht van vacatures met aanmeldingsformulier is te vinden op: word vrijwilliger, maar er is nog veel meer te doen. Dus: heb je belangstelling, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.


Vrijwilliger Christiaan met Basisschool-scholieren in het Buitenmuseum. Foto: Victorien Koningsberger.Architectuurwandeling Buitenveldert. Foto: Victorien Koningsberger.Gids Leo geeft uitleg over het Van Eesteren Museum.
Keuken in de Van Eesteren Museumwoning. Foto © Thomas Heere.Lampje in de Van Eesteren MuseumwoningEetkamer Museumwoning Van Eesteren Museum. Foto © Thomas Heere.Echtpaar in woonkamer met bank van Mart Visser; begin jaren zestig. (Foto: Arjé Plas).Goed wonen. Geschiedenis van een keurmerk. Noud de Vreeze (red.) - Omslag

Uitgelicht

Verkoop Tussen Kunst & Vintage. Vrijwilliger Jennifer toont telefoon. Foto: Anna Ietswaart.


van Eesteren Museum