Nieuwjaarsgroet

Of je nou in de Sloterplas bent gesprongen, in het Amsterdamse Bos hebt gewandeld, nog wat op de bank hebt gehangen of je juist hebt laten inspireren op een nieuwjaarsreceptie, de kop is eraf! Het nieuwe jaar is van start en bij het Van Eesteren Museum zien we uit naar een jaar vol interessante programmering.

De Kracht van Groen
Want ook in 2016 trekken we er weer op uit. Langs winkels en bedrijven, maar ook door parken en de polders in. Vanaf het voorjaar richten we ons op de Kracht van Groen van Nieuw-West. Wanneer je kijkt naar foto’s van de Westelijke Tuinsteden uit de jaren vijftig èn van nu, springt één grote verandering in het oog: de uitbundige ontwikkeling van groen in het straatbeeld.

Dit jaar nemen we met het Van Eesteren Museum de verschillende soorten groen in de stedelijke context onder de loep. We kijken naar de Sloterplas en omgeving, de parken, de lange lijnen van de groenstructuur, de hoven tussen de bouwblokken, de plantsoentjes in de woonbuurten èn de privétuinen. Ik ben heel benieuwd wat we in excursies en tijdens Van Eesterengesprekken en met een expositie gaan ontdekken.

Rietveld Academie, Technische Universiteit Delft & Van Eesterenpaviljoen
Welke interventies jonge ontwerpers voorstellen voor de vernieuwing van de tuinsteden verkennen we ook dit jaar, nu met studenten van de Rietveld Academie en de Technische Universiteit Delft. Onderwijl bereiden we voor in 2017 de opening van een Van Eesterenpaviljoen aan de Sloterplas voor.

Kennis delen & talenten ontplooien
Wij hopen je dit jaar weer te ontmoeten bij een van onze vele activiteiten in en om het museum aan de Burgemeester De Vlugtlaan. En mocht je dit jaar zin hebben je kennis te delen of nieuwe talenten te ontplooien, laat het ons weten, want in het Van Eesteren Museum is altijd wat te doen.

Namens alle (vrijwillige) medewerkers van het museum wens ik je een gelukkig en kleurrijk Nieuw-West jaar.

Warme groet,

Anouk de Wit
Directeur Van Eesteren Museum


Nieuwjaar_VEM

Uitgelichtvan Eesteren Museum