Open Groen Dag in het Van Eesteren Museum

Open Groen Dag in het Van Eesteren Museum

Open Groen Dag in het Van Eesteren Museum

Op 19 juni 2022 vindt de Open Groen Dag plaatst. Een initiatief van WeMakeThe City.Green om Amsterdammers kennis te laten maken met al het groen en de vele buurtinitiatieven die de stad rijk is. Het Van Eesteren Museum organiseert twee groene activiteiten om Amsterdammers te inspireren. Lees hieronder meer!

Filmvertoning Gardens of Fez
Kunstenaar Heidi Vogels toont in het Van Eesteren Museum haar korte film Things Unseen(2022). De korte film is onderdeel van het langlopende filmproject Gardens of Fez (2012 – heden). Heidi bezocht Fez regelmatig om filmopnames te maken en samen te werken met Rajee Drissi die in fez opgroeide, woont en met wie zij een vriendschap ontwikkelde. Het zijn de verhalen en herinneringen van Rajae en andere protagonisten waarin een beeld ontstaat van geschiedenis en cultuur van de stad. Lees hier meer Gardens of Fez.

De filmvertoning (15 min) vindt plaats om 13.00, 14.00 en 15.00 uur. Daarna volgt er een gesprek met kunstenaar Heidi Vogels. Kom, schuif aan en praat mee! Reserveer uw ticket hier.

Lezing Open Groen Dag x I can change the world with my two hands
Kunstenaar Natascha Hagenbeek vertelt over de ontstaansgeschiedenis van I can change the world with my two hands. Een ecologisch kunstproject, waarin ​​zij onderzoekt hoe lokale gemeenschappen kunnen bijdragen aan de transformatie naar een gezonde, duurzame stad, en stimuleert zij burgers om zelf bij te dragen aan een gezondere leefomgeving. Reserveer uw ticket hier.

Groene Helden
Groene Helden maakt deel uit van Open Groen Dag. Groene Helden bestaat uit: een lezingenreeks, een tentoonstelling: 100.000 bomen en een bos van draad met Sara Vrugt, workshops en buitenactiviteiten. Groene Helden is een initiatief van het Van Eesteren Museum in samenwerking met de groene driehoek van de gemeente Amsterdam), Pakhuis de Zwijger en New Metropolis en WeMakeThe City.Green.

Uitgelicht