Open Monumentendag

Het Van Eesteren Museum doet mee met Open Monumentendagen op zaterdag 12 en zondag 13 september 2015. Ook voorgaande jaren deed het museum mee in het programma, maar tot nu toe is er tijdens dit enorme publieksevenement nog nooit zoveel aandacht geweest voor de Westelijke Tuinsteden als dit jaar. Dit jaar staan Kunst & Ambacht centraal. Er is in de gehele stad volop aandacht voor bijzondere bouwkunst, plekken van creatie, kunst in en aan monumenten, architectuur van gebouwen, de inrichting van monumenten en verschillende ambachten.

Gevarieerd programma in de Westelijke Tuinsteden
Het Van Eesteren Museum biedt een gevarieerd programma aan in de Westelijke Tuinsteden. Namelijk met het binnenmuseum en de museumwoning als ‘open monumenten’, we organiseren de fietstocht ‘Kunst in Slotermeer’, de wandeling door ons buitenmuseum én een expositie op locatie van het toekomstige Van Eesterenpaviljoen aan de Sloterplas.

Het programma vindt u in onze agenda en op de website van Open Monumentendag, of haal een programmaboekje op in het Van Eesteren Museum. Ook andere monumenten in Slotermeer zijn open.

Leuk weetje
Twee bijzondere panden zijn verwerkt in het beeldmerk; de Tweede Citroëngarage op het Stadionplein en de Sint-Sharbilkerk in Slotermeer in Nieuw-West. De Noordelijke Citroëngarage heeft nog niet eerder meegedaan, de Sint-Sharbilkerk voor het laatst in 2007.


 

Uitgelicht

Tentoonstelling We built this city on Rock and Roll - Foto Luuk KramerVerkoop Tussen Kunst & Vintage. Vrijwilliger Jennifer toont telefoon. Foto: Anna Ietswaart.


van Eesteren Museum