Speel (er) mee! Zoek je Aldo

Speelplaats Aldo van Eyck - Texelplein Amsterdam-Noord, 1957 - Foto Stadsarchief Amsterdam

Het is voorjaar, tijd om buiten te spelen! Speel mee met het Van Eesteren Museum en ga op zoek naar de speelplaatsen en speeltoestellen van Aldo van Eyck. Ga eropuit met de speciale opdracht: Zoek je Aldo. Met het signalement van de ‘Aldo’s’ ontdek je de iglo, de trechter, de klimboog, het duikelrek en de springstenen.

De speciale speelkaart Speel (er) mee! Zoek je Aldo daagt jong én oud uit op pad te gaan en te zoeken naar de iconische speelplaatsen en speeltoestellen van architect en ontwerper Aldo van Eyck. (Her)ontdek wat de iglo, de trechter, de klimboog, het duikelrek en de springstenen zijn. En (her)ontdek vooral hoeveel plezier daarmee en daarop kan worden beleefd!

Maar waar in de stad zijn Van Eycks speelplaatsen en speeltoestellen nog te vinden? Dat wil het museum graag weten. Help mee met zoeken, vind je Aldo, speel (er) mee en deel je foto, filmpje of tekening met het museum! De speelkaart is gratis te downloaden via onderstaande link.

Meer dan 700 speelplaatsen
Na de Tweede Wereldoorlog werden in heel Amsterdam openbare speelplaatsen aangelegd. In totaal zelfs meer dan 700 stuks. Vooral in de nieuwe woonwijken die we nu Nieuw-West noemen. Architect en ontwerper Aldo van Eyck ontwierp daarvoor niet alleen de inmiddels iconische speeltoestellen, waaronder de iglo, de trechter en de klimboog, maar ook de inrichting van een groot deel van de speelplaatsen.

Zoek en vind, speel en deel
Van die 700 speelplaatsen en speeltoestellen van Aldo van Eyck zijn slechts weinige overgebleven. Dat is jammer, want buitenspelen is leuk en gezond. Voor jong én oud.

Gelukkig zijn ze op een aantal plekken in de stad nog te vinden. Het Van Eesteren Museum wil graag weten waar en vraagt iedereen te helpen met zoeken:
– Download de speelkaart Speel (er) mee! Zoek je Aldo.
– Ga buiten in je buurt op zoek naar speelplaatsen en speeltoestellen van Aldo van Eyck.
– Laat zien hoe je met dit toestel speelt.
– Maak een foto, filmpje of tekening en deel deze met ons via onze Facebookpagina of Instagramaccount.

Dus speel mee en zoek je Aldo!

Download hier de speelkaart Speel (er) mee! Zoek je Aldo.

 

Meer informatie over de speelplaatsen en speeltoestellen van Aldo van Eyck lees je hier.

 

Steun ons!
Heeft u genoten van deze speelkaart en ons andere gratis (online-)aanbod? En wilt u het museum helpen in deze lastige tijd? Steun het museum dan nu!
Het Van Eesteren Museum staat volledig achter de maatregelen tegen het coronavirus, maar wordt er zwaar door geraakt. Elke donatie helpt. Alvast bedankt.

 

Uitgelicht