SuperWest groeit verder: stadscentrum Osdorpplein

Op donderdag 17 november 2022 groeit de manifestatie SuperWest verder met de buurt stadscentrum Osdorpplein. Aan de tentoonstelling in het Van Eesteren Museum wordt op die dag het werk van kunstenaar Soumaya Bazi toegevoegd. Zij ging in gesprek met buurtbewoners over het wonen, leven en werken in en rondom het Osdorpplein. Daarnaast opent in de buurt een gratis buurtexpostie met bijhorende gratis audiotour die langs prijswinnende gebouwen leidt. Ook biedt het Van Eesteren Museum een SuperWest Wandeling in deze buurt aan.

Soumaya Bazi: verhalen ophalen bij bewoners en ondernemers
Voor SuperWest trok Soumaya Bazi de buurt stadscentrum Osdorpplein in en legde haar tocht vast in een videokunstwerk met begeleidende verhalen van buurtbewoners. Bazi studeert, schrijft en is filmmaker. Zij woont al bijna haar hele leven in Nieuw-West.

Buurtexpostitie en audiotour: stadscentrum Osdorpplein
Gelijktijdig opent in de buurt een gratis buurtexpositie in de raampartijen van prijswinnende of genomineerde gebouwen. Bij deze buurtexpositie wordt een gratis audiotour (Nederlandstalig) aangeboden. De audiotour neemt je in eigen tempo mee langs iconische gebouwen in deze vernieuwde buurten en kan worden beluisterd door QR-codes op de ramen van de gebouwen te scannen. Ontdek hier de audiotour.

SuperWest Wandeling: stadscentrum Osdorpplein
Naast de buurtexpositie en audiotour bieden wij in de buurt stadscentrum Osdorpplein vanaf 19 november vijf maal een SuperWest Wandeling aan, met een van onze ervaren wandelgidsen. Meer informatie over deze wandeling en tickets vindt u hier.

Wat is SuperWest?
In de manifestatie SuperWest staat de omvangrijke stedelijke vernieuwing centraal die gedurende de afgelopen twintig jaar heeft plaatsgevonden in de Westelijke Tuinsteden van Amsterdam: Amsterdam Nieuw-West en de Kolenkitbuurt in West. Sinds het jaar 2000 zijn in het gebied maar liefst 25.312 woningen nieuw gebouwd, gerenoveerd of tot woning getransformeerd. Een enorme vernieuwingsoperatie. Met SuperWest wil het Van Eesteren Museum deze enorme operatie zichtbaar maken voor een zo breed mogelijk publiek. Wat heeft zich de afgelopen twintig jaar voltrokken in de Westelijke Tuinsteden? En wat kunnen wij ervan leren voor de komende twintig jaar, nu een Masterplan Nieuw-West in de maak is?

Naast tentoonstellingen en een uitvoerige publicatie, omvat SuperWest een uitgebreid randprogramma met lezingen, wandelingen, fietstochten en andere activiteiten in de buurten waar deze vernieuwing plaatsvindt.

Eerder werden aan SuperWest de buurten Kolenkit, Laan van Spartaan, Staalmanplein en Bakema- en Dudok toegevoegd.

SuperWest is tot en met 18 december 2022 te zien in het Van Eesteren Museum.

Vindt hier alle informatie over SuperWest en tickets.