SuperWest Wandeling: Kolenkitbuurt en Laan van Spartaan

In het kader van SuperWest gaan we wandelen door de buurten Kolenkit en Laan van Spartaan. Deze buurten worden op woensdag 7 september 2022 als eerste buurten toegevoegd aan de groeiende tentoonstelling in het Van Eesteren Museum. Tijdens de wandeling kijken we naar het ontstaan van de Kolenkitbuurt en naar de veranderingen die er vanaf 2000 werden doorgevoerd. We lopen langs de gebouwen Foyer, De Nieuwe Akbar en Rhapsody; de nieuwkomer in de buurt. Verder bekijken we de nieuwe buurt Laan van Spartaan die deel uitmaakt van het overgangsgebied tussen de Westelijke Tuinsteden en de oude stadswijken, zoals de Kolenkitbuurt, binnen de ringweg A10. In 2000 schreef de gemeente Amsterdam een prijsvraag uit om met ideeën te komen voor het hier gelegen sportpark Jan van Galen. De wens van de gemeente was om dit gebied te transformeren tot een nieuwe woon- en leefomgeving in combinatie met sportvoorzieningen. Nu is hier een plek ontstaan waar wonen  groen, werken, cultuur, sport en zorg worden gecombineerd.

Data: 20 augustus, 27 augustus, 3 september en 10 september 2022
Vertrektijd: 13.30 uur
Duur: circa 1,5 uur
Startlocatie: Bij de bankjes voor Café Boes & Beis, Jan van Galenstraat 418 A, 1061 AZ  Amsterdam
Kosten: € 12,50 (vol tarief) | € 8,50 (kortingstarief) | gratis (kinderen t/m 12 jaar)
Kortingstarief: CJP, studentenkaart, Museumkaart, Stadspas Amsterdam, ICOM, Dagkaart Van Eesteren Paviljoen en Jaarkaart Van Eesteren Paviljoen.
Let op: de wandeling gaat in principe onder alle weersomstandigheden door. Zorg ervoor dat u zich voldoende voorbereid op de weersomstandigheden van die dag.
Toegankelijkheid: de wandeling bevindt zich in de openbare ruimte in Amsterdam en is toegankelijk voor mensen met een beperking voor zover de verantwoordelijke overheden deze toegankelijkheid hebben gerealiseerd. Lees meer over de toegankelijkheid van het buitenmuseum op de pagina Toegankelijkheid.
Voertaal: Nederlands
Tickets: tickets voor deze activiteit kunnen alleen vooraf worden gereserveerd via onze website. Ze zijn niet te koop aan de balie van het museum. Dit geldt ook voor kinderen t/m 12 jaar en deelnemers die gebruikmaken van een kortingspas of -kaart.

Tip: Bekijk ook de tentoonstelling SuperWest in het Van Eesteren Museum. Uw ticket voor deze wandeling is inclusief entree tot het Van Eesteren Paviljoen op dezelfde dag als de wandeling.

Koop tickets voor een SuperWest wandeling via onze agenda

Uitgelicht