SuperWest Wandeling: stadscentrum Osdorpplein

In het kader van SuperWest gaan we wandelen in het en rondom de buurt stadscentrum Osdorpplein. Vanaf donderdag 17 november 2022 staat deze buurt een aantal weken in de spotlight. Naast deze SuperWest Wandeling is in en rondom het Osdorpplein ook een gratis buitenexpositie met bijhorende audiotour te zien en wordt de buurt toegevoegd aan de groeiende tentoonstelling in het Van Eesteren Museum.

Osdorp is de laatst gerealiseerde tuinstad van de Westelijke Tuinsteden in Amsterdam. We zitten dan inmiddels aan het begin van de jaren zestig van de vorige eeuw. De bebouwing is veel forser dan in de eerdere tuinsteden.

Osdorp is weliswaar als laatste gerealiseerd, maar het is ook de eerste tuinstad waar de stedelijke vernieuwing begon in de jaren 90 van de vorige eeuw. Het doel van de stedelijke vernieuwing was om meer woningtypen te kunnen aanbieden; koop en huur in verschillende prijsklassen, appartementen, eengezinswoningen en urban villa’s. Het idee daarachter was dat de bewoners van Osdorp dan binnen de eigen buurt wooncarrière kunnen maken.

Tijdens deze SuperWest Wandeling wandelen we langs basisschool de Wereldburger van Moke Architecten die onlangs de Gouden AAP 2022 won, Vier Torens Osdorp van Wiel Arets Architecten en de toekomstige Nieuwe Osdorpergracht. Daarnaast wordt op en rondom Osdorpplein de aankomende jaren volop vernieuwd. Wandel mee en ontdek deze buurt!

Data: 19 november, 26 november, 3 december, 10 december en 17 december 2022
Vertrektijd: 13.30 uur
Duur: circa 1,5 uur
Startlocatie: Tussen Meer en vaart (tegenover de Meervaart) bij de bankjes aan de Sloterplas.
Kosten: € 12,50 (vol tarief) | € 8,50 (kortingstarief) | gratis (kinderen t/m 12 jaar)
Kortingstarief: CJP, studentenkaart, Museumkaart, ICOM, Stadspas Amsterdam, Dagkaart Van Eesteren Paviljoen en Jaarkaart Van Eesteren Paviljoen.
Let op: de wandeling gaat in principe onder alle weersomstandigheden door. Zorg ervoor dat u zich voldoende voorbereid op de weersomstandigheden van die dag.
Toegankelijkheid: de wandeling bevindt zich in de openbare ruimte in Amsterdam en is toegankelijk voor mensen met een beperking voor zover de verantwoordelijke overheden deze toegankelijkheid hebben gerealiseerd. Lees meer over de toegankelijkheid van het buitenmuseum op de pagina Toegankelijkheid.
Voertaal: Nederlands
Tickets: tickets voor deze activiteit kunnen alleen vooraf worden gereserveerd via onze website. Ze zijn niet te koop aan de balie van het museum. Dit geldt ook voor kinderen t/m 12 jaar en deelnemers die gebruikmaken van een kortingspas of -kaart.

Tip: Bekijk ook de tentoonstelling SuperWest in het Van Eesteren Museum. Uw ticket voor deze wandeling is inclusief entree tot de tentoonstelling op dezelfde dag als de wandeling. De tentoonstelling is te zien in het Van Eesteren Paviljoen aan de Noordzijde 31 te Amsterdam.

Koop tickets voor de wandeling

Uitgelicht