Bootexcursies door Amsterdam Nieuw-West

In samenwerking met Natuur- en Milieueducatie Nieuw-West organiseert het Van Eesteren Museum een reeks bootexcursies. Amsterdam Nieuw-West is een prachtig groen en waterrijk stadsdeel. Bij de aanleg van de Westelijke Tuinsteden als onderdeel van het Algemeen Uitbreidingsplan van Amsterdam, is letterlijk geld in het water gestoken. De kades en bruggen zijn misschien wel de best vormgegeven delen van het gebied. Vanaf het water zie je dat nog beter.

Tijdens de tocht is ruim aandacht voor natuur, kunst en cultuur, maar ook voor watermanagement, stedenbouwkundige geschiedenis, sport en nog veel meer. Met Wouter van der Wulp als gids vaart het bootje vanaf de stadsboezem, over de blikverwijdende Sloterplas naar de ‘Natureluur’ voor een tussenstop. De excursie eindigt bij ‘Café Buiten’.

Data: zaterdag 22 april, zaterdag 20 mei, zaterdag 17 juni, zaterdag 15 juli, zaterdag 26 augustus, zaterdag 16 september, zaterdag 14 oktober 2017
Vertrektijd: 13:30 uur (graag al een kwartier eerder aanwezig zijn)
Eindtijd: circa 16:30 uur (eindtijd bij benadering, excursie kan uitlopen)
Startlocatie: Van Eesteren Museum, Burgemeester De Vlugtlaan 125; Slotermeer
Eindpunt: Café Buiten (bij eindpunt tram 7 en 14, 10 à 15 minuten lopen naar het museum)
Kosten: € 15,00; inclusief pauze-arrangement
Korting: € 12,50 met CJP/Stadspas/65+/EenBetereStad-ticket

Koop tickets

Kinderen onder de 12 kunnen niet mee.
Het is een open boot met aluminium banken en wij adviseren u om regen- of zonbescherming mee te nemen en eventueel een kussentje.


Vaartocht Van Eesteren Museum door Amsterdam Nieuw-West. Foto: Marjori Hong (www.gefladder.nl).Terras Oostoever aan de noordoostelijke punt van de Sloterplas. Foto: Erik Swierstra.

Uitgelicht

Tentoonstelling We built this city on Rock and Roll - Foto Luuk KramerVerkoop Tussen Kunst & Vintage. Vrijwilliger Jennifer toont telefoon. Foto: Anna Ietswaart.


van Eesteren Museum