Gezocht: Wandelgidsen

Van Eesteren-gids Jeffrey van Kronenburg tijdens een wandeling in de Freek Oxstraat in Slotermeer.

Als gids ben jij mede het gezicht van het museum. Je komt te werken in een leuk, enthousiast team binnen een jonge organisatie. Spreekt het je aan om in een culturele omgeving bezoekers te verwelkomen en rond te leiden en heb je tijd en interesse om ons team te komen versterken? Lijkt het je leuk om je kennis te delen en te vergroten over architectuur, stedenbouw, de tuinsteden en vormgeving uit de wederopbouwperiode?

Buitenmuseum
Het buitenmuseum van het Van Eesteren Museum beslaat een deel van Slotermeer, waaronder het beschermd stadsgezicht.

Taakomschrijving
In jouw rol als wandelgids leid je de bezoekers rond door het buitenmuseum. Je houdt een inleiding in het paviljoen en loopt met hen een vastgelegde route. Je geeft informatie over het Algemeen Uitbreidingsplan van Amsterdam en wonen en werken in de tuinsteden vanaf de jaren 50, en beantwoordt vragen.

Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig?
We zoeken mensen met belangstelling voor en/of kennis van architectuur, stedenbouw en de wederopbouwperiode. Je bent representatief, hebt een verzorgd uiterlijk, beschikt over een duidelijke stem en een goede beheersing van de Nederlandse taal. Kennis van de Engelse taal is een pré. Je kunt een verhaal vertellen voor kleine groepen en je vindt het leuk samen met andere gidsen binnen het museum je kennis te vergroten. Hiervoor organiseren we regelmatig bijeenkomsten en lezingen.

Werktijden
Het museum is geopend op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag, van 12.00 tot 17.00 uur. De dagelijkse rondleiding door het buitenmuseum start in het paviljoen om 13.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. We vragen je minimaal eenmaal per maand beschikbaar te zijn.

Wat kunnen wij je bieden?
– Interne begeleiding en inhoudelijke informatie
– Een mooie kans om (werk)ervaring op te doen en je cv te verrijken
– Toegang tot een groot netwerk in de culturele sector
– Plek om kennis te vergaren en te delen
– Werken op een prachtlocatie en in een open organisatie
– Gezellige en informatieve activiteiten met collega’s, zoals de 2-maandelijkse borrel en jaarlijkse medewerkersdag
– Korting op activiteiten en boeken
– Wij geven geen onkostenvergoeding

Heb je interesse en wil je meer weten?
Als je belangstelling hebt voor deze vrijwilligersfunctie, dan ontvangen we graag je cv en een korte motivatie. Je kunt deze sturen naar Annemarie Schuitema, e-mail: info@vaneesterenmuseum.nl (graag o.v.v. vacature wandelgids). Met vragen kun je haar ook e-mailen.
Of lees dit interview waarin een van onze wandelgidsen vertelt wat het werk zoal inhoudt.

 

Uitgelicht