Van Eesteren Museum weer open sinds 10 juni!

Op donderdag 10 juni 2021 heeft het Van Eesteren Museum zijn deuren weer geopend voor bezoekers. Met de heropening heeft het museum het volledige aanbod hervat. Bezoekers kunnen nu weer persoonlijk en in het echt de tentoonstellingen in het paviljoen bekijken, rondwandelingen maken in het buitenmuseum, de museumwoning bezoeken en deelnemen aan de uiteenlopende activiteiten die bij het museum op stapel staan. Alles geheel volgens de geldende coronavoorschriften.

De heropening op 10 juni, verricht door cultuurwethouder Touria Meliani, was een vrolijk moment voor het museum dat sinds 15 december 2020 was gesloten als gevolg van de maatregelen tegen het coronavirus. Directeur Van Eesteren Museum Anouk de Wit: ‘Het is fantastisch dat onze deuren weer open kunnen voor bezoekers. Dat vanaf nu de Museumkaart ook bij ons geldig is, maakt het extra feestelijk. Iedereen, uit de buurt of van ver, is weer van harte welkom!’

Volledige aanbod
Met ingang van 10 juni heeft het museum het volledige aanbod hervat en is het geopend als vanouds, elke donderdag t/m zondag van 12.00-17.00 uur. Bezoekers kunnen terecht voor tentoonstellingen* in het Van Eesteren Paviljoen (We built this city on Rock and Roll en Gispen – WHAT’s in a NAME), rondwandelingen in Slotermeer en andere wederopbouwwijken van de stad, een bezoek aan de jaren 50 museumwoning, lezingen en meer.

Coronamaatregelen
In het museum gelden nog steeds coronamaatregelen. Lees alle coronamaatregelen van het museum voorafgaand aan het reserveren van tickets en voorafgaand aan het bezoek.

Tickets en programma
Reserveer tickets voor alle activiteiten van het programma vooraf online via onze website. Dit geldt ook voor houders van een Museumkaart en kinderen t/m 12 jaar.

* Let op: van 8 juli t/m 29 september 2021 is onze vaste tentoonstelling over Cornelis van Eesteren en de Westelijke Tuinsteden tijdelijk niet te bezichtigen. Lees hierover meer informatie.

Het Van Eesteren Museum is weer open met ingang van 10 juni 2021. Wethouder Touria Meliani en directeur Anouk de Wit. Fotograaf Joost Bataille

Tentoonstelling We built this city on Rock and Roll - Foto Luuk KramerVerkoop Tussen Kunst & Vintage. Vrijwilliger Jennifer toont telefoon. Foto: Anna Ietswaart.