Winnaars ontwerpwedstrijd Droomhuis bekend!

Op 1 juli 2020 heeft de jury van de ontwerpwedstrijd Droomhuis de vijf winnaars bekendgemaakt.

De winnaars zijn: Rosa, Birk, Anouk en Tamar, Joshua en Nayeli.
Eervolle vermelding kregen: Dien en Duygu.

In totaal zijn er 52 ontwerpen ingezonden. Alle ingezonden werken zijn tentoongesteld in het Van Eesteren Museum en daar te bezichtigen van 1 juli t/m 16 augustus. Elke donderdag t/m zondag, van 12.00 tot 17.00 uur. Om de tentoonstelling te kunnen bezoeken, moeten vooraf tickets voor het paviljoen worden gereserveerd via de website.

Reserveer hier uw tickets voor het paviljoen

Hoge kwaliteit
Voor de juryleden, Marjolein Moorman, Robert Kohsiek en Rien Korteknie was het niet eenvoudig om de vijf winnaars aan te wijzen. De kwaliteit van de inzendingen was hoog en de ontwerpen waren op veel verschillenden manieren uitgewerkt en gevisualiseerd. Ook waren de inzendingen bijzonder door de met zorg overwogen indeling van de huizen en  de grootte van de huizen, en bleek een eigen zwembad favoriet. Dat laatste kan aan de relatief warme junimaand hebben gelegen.

De winnaars wonnen met hun inzendingen mooie prijzen; bouwdozen van LEGO en deelname – met vrienden of familie – aan een LEGO-workshop in het museum. Daarnaast ontvangen alle inzenders als beloning voor hun inzending gratis entreetickets voor het museum.

Lees hier het volledige juryrapport

Ontwerpwedstrijd Droomhuis
De ontwerpwedstrijd Droomhuis werd door het Van Eesteren Museum georganiseerd voor basisschoolleerlingen, van begin mei tot 21 juni 2020. De wedstrijd is opgezet omdat het museum graag wil weten wat deze kinderen van hun eigen huis vinden. Zeker omdat ze als gevolg van de coronamaatregelen veel thuis waren en zijn. Hebben ze daar een eigen plekje? Kunnen zij zich er goed bewegen? Of dromen ze van een mooier, groter of slimmer ingedeeld huis? Het museum riep kinderen daarom op een droomhuis te maken en in te zenden.

Meer informatie over de ontwerpwedstrijd Droomhuis leest u hier.

Informatie tentoonstelling Droomhuis

Wanneer: 1 juli t/m 16 augustus 2020
Tijd: elke donderdag t/m zondag, 12.00-17.00 uur
Waar: Van Eesteren Museum, Noordzijde 31, 1064 GV  Amsterdam
Kosten: € 4,00 / € 2,50 (CJP/Student) / gratis (Stadspas/kinderen t/m 12 jaar)
Tickets: tickets moeten vooraf worden gereserveerd via de website
Meer informatie over de tentoonstelling vindt u hier.

Reserveer hier uw tickets

Coronamaatregelen
De veiligheid van onze bezoekers, vrijwilligers en medewerkers heeft onze hoogste prioriteit. Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen volgt het Van Eesteren Museum daarom de algemene richtlijnen van het RIVM op en heeft het extra (hygiëne)maatregelen getroffen. Waaronder het opdelen van het bezoek aan het paviljoen in twee tijdsloten; 12.00-14.30 uur en 14.30-17.00 uur. Verder gelden de coronarichtlijnen van het museum voor iedereen die het museum betreedt. Lees ze voorafgaand aan uw bezoek.

Lees hier alles over onze coronarichtlijnen en -maatregelen.

Uitgelicht