Koop tickets

 Let goed op bij het boeken van tickets. Eenmaal geboekte tickets en toegangsbewijzen voor het museum en de activiteiten kunnen niet worden geruild of gerestitueerd. Kijk op de pagina Plan je bezoek voor alle informatie over tickets, (kortings)tarieven, adres, toegankelijkheid en algemene voorwaarden. Lees deze voorafgaand aan het reserveren van tickets en uw bezoek.

Wekelijkse Activiteiten

€12,50

Bezoek Van Eesteren Paviljoen

Donderdag t/m zondag | 12.00 – 14.00 uur

In het Van Eesteren Paviljoen (het binnenmuseum) vindt u onze tentoonstellingen en informatie over het cultuurhistorisch erfgoed van stedenbouwkundige Cornelis van Eesteren, het AUP, Nieuw-West en de naoorlogse stedenbouw en architectuur in Amsterdam. Het paviljoen is ook het startpunt van de wandeling in het buitenmuseum en het bezoek aan de museumwoning.

Lees meer  Find out more »

€12,50

Wandeling buitenmuseum

Donderdag t/m zondag | start: 13.00 uur | duur: 1,5 uur

Onder begeleiding van een gids wandelt u in de Tuinstad Slotermeer, het Van Eesteren Buitenmuseum. In dit levende ‘openluchtmuseum’ ontdekt u hoe de idealen van licht, lucht en ruimte vorm hebben gekregen.

Lees meer Find out more »

Bezoek museumwoning

Donderdag t/m zondag | start: 14.30 uur | duur: 1,5 uur | Onder begeleiding van een gids
Vrijdag & zaterdag | start: 12.30 uur | duur: 1,5 uur | Zelfstandig met behulp van een audiotour

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every week that begins at 14:30pm on sunday, thursday, friday en saturday, repeating april 5, 2018

Tijdens een bezoek aan de Van Eesteren Museumwoning ervaart u hoe het dagelijks leven eruit zag in een moderne gezinswoning in de jaren 50. Stoken met een kolenkachel, bellen met een bakelieten telefoon in de gang en koken in een Bruynzeelkeuken: u voelt en ruikt het leven tijdens de jaren van de wederopbouw.

Lees meer  Find out more »

Loading Events

Upcoming Events

Events Search and Views Navigation

Extra Activiteiten

December 2021

Tentoonstelling NEXT generation EXPO in het Van Eesteren Museum

2 December, 2021 - 9 January, 2022

Van donderdag 2 december 2021 t/m zondag 9 januari 2022 toont het Van Eesteren Museum de tentoonstelling the NEXT generation EXPO met handgemaakte designtafels van jonge studenten van het Hout- en Meubileringscollege uit Amsterdam Nieuw-West.

Lees meerFind out more »
€12,50

Fietstocht naar de Poort van Constant

11 December Sat | 13:30 - 15:00
Kopie van Oostoever Rijnaak

Dit jaar viert de Fondation Constant met het project Constant 1 0 1 dat beeldend kunstenaar Constant Nieuwenhuys (1920-2005) 101 jaar geleden werd geboren. De kunstenaar, beter bekend als Constant, was lid van de vooruitstrevende kunststroming CoBrA waarvan hij als een van de grondleggers wordt gezien. Speciaal voor dit bijzondere Constantjaar maakt kunstenaar en Van Eesterenvrijwilliger Rob Loos voor het…

Lees meerFind out more »
€ 12,50

Op pad in de Tuinstad: Watergraafsmeer

12 December Sun | 13:30 - 15:00

De Westelijke Tuinsteden zijn het bekendste resultaat van het Algemeen Uitbreidingsplan (AUP), maar het eerste naoorlogse begin van het plan werd gemaakt in Watergraafsmeer. In Tuindorp Frankendael (ook bekend als Jeruzalem) wordt voor het eerst gebouwd in de vorm van hoven, in een poging een alternatief te vinden voor de strokenbouw in Bos en Lommer die als erg saai werd gezien. Dat is…

Lees meerFind out more »

VEG#79: Live Fris Springlevend! 75 jaar Fris Edam in het Van Eesteren Museum

12 December Sun | 15:00 - 17:00

Op zondag 12 december 2021 vieren Fris Edam en het Van Eesteren Museum 75 jaar keramiek van Fris Edam in het Van Eesteren Museum.

Lees meerFind out more »
€12,50

Op pad op en rondom het Koningin Wilhelminaplein

18 December Sat | 13:30 - 15:00

Ontdek samen met wandelgids Stefan het Koningin Wilhelminaplein in Amsterdam Nieuw-West. Het Koningin Wilhelminaplein ligt in de huidige wijk Overtoomse Veld, tussen de Ringspoorbaan en de Ringweg. Het werd gerealiseerd na de Tweede Wereldoorlog als deeluitwerking van het Algemeen Uitbreidingsplan (AUP) van stedenbouwkundige Cornelis van Eesteren. Van Eesteren, gemeentelijk hoofdontwerper van het AUP, wilde door middel van voorzieningen in de…

Lees meerFind out more »

Creatieve workshop: wolken schilderen aan de Sloterplas

30 December Thu | 10:00 - 12:00

In de kerstvakantie gaan wij wolken schilderen in het Van Eesteren Museum. In de kunstworkshop leer je kijken naar de natuur en het landschap om jou heen en iedereen is welkom!

Lees meerFind out more »
+ Export Events
van Eesteren Museum