Collective Cooking Workshop: Dolma & Tortilla

9
March
9
March
2025
9
March
2025
,
14:00

Kook mee tijdens de community kookworkshop met kunstenaars Müge Yilmaz en Clara Arámburo! Zoals we allemaal weten, liggen planten aan de basis van vele traditionele keukens, waarbij samen eten zorgt voor voeding en verbinding! Koken kan ook een feministische praktijk zijn waarin vrouwen elkaar verhalen vertellen en voor elkaar zorgen. Op de laatste dag van The Sacred Life of Plants komen we samen om te koken en op een feestelijke manier de tentoonstelling af te sluiten!

Tijdens de workshop bereiden we:‍

  • Yaprak Dolma (Sarma): Een traditioneel gerecht gemaakt van druivenbladeren, rijst en kruiden. Het is een symbool van gastvrijheid en gemeenschapszin in veel landen rond Anatolië. In deze workshop koken we de vegetarische versie volgens Turkse traditie. 
  • Tortilla's: Een traditioneel gerecht uit Mexico en Centraal-Amerika, gemaakt van inheemse maïs. Het vormt de basis voor het Mexicaanse dieet en is van grote culturele betekenis.

Over de workshopleiders:
Müge Yılmaz onderzoekt in haar werk de psychologische, sociale en milieudynamiek van ecosystemen. Ze verbeeldt toekomstige scenario’s die de nadruk leggen op kwesties zoals natuurbescherming en schaarste van hulpbronnen. Clara Arámburo is een multidisciplinaire kunstenaar die zich met installatie, collectieve kookpraktijken, schilderkunst, video en fotografie bezighoudt. Ze onderzoekt hoe lichamen zich verbinden met landschappen door belichaamde kennis, identiteit en culturele banden.

Praktische informatie
Datum: 9 maart 2025

Tijd: 14.00-16.30 uur

Voertaal: Engels

Locatie: Van Eesteren Museum

Kosten: €2.50 + gratis drankje

9 Mar
9 Mar
2025
9 Mar
14:00
Tickets
Ondersteund door
No items found.
Partners
No items found.
Lucht & Spel, ingesproken door Abdelkader Benali.